9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHotii au spart sediul PNL Dolj si au fugit cu banii de cotizatii

Hotii au spart sediul PNL Dolj si au fugit cu banii de cotizatii

Sediul PNL Dolj a fost calcat de hoti in noaptea de 24 spre 25 august, fiind jefuit de banii strinsi din cotizatiile membrilor cu o zi inainte. Conducerea filialei a sesizat ieri politia, care a demarat cercetarile pentru prinderea infractorilor. Primul care a constatat spargerea a fost Cosmin Enea, consilier judetean si presedinte al organizatiei de tineret. Presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu, a declarat: „Cei care au spart usa nu s-au atins de echipamente (calculatoare, fax, imprimanta, televizor), ci au fugit doar cu 2,5 milioane de lei, bani strinsi din cotizatii cu o zi inainte. Cind am ajuns dimineata, am gasit dezordine in secretariat, dosarele din fisete erau imprastiate“. Spargerea de la sediul partidului pare cu atit mai dubioasa cu cit usa de la intrare nu a fost fortata, iar ferestrele sint toate protejate cu grilaje metalice. Presedintele Horatiu Buzatu crede ca hotii au intrat in sediu cu „cheia potrivita“. Singura usa sparta este cea de la secretariat, unde cu o seara inainte fusesera lasati toti banii colectati peste zi din cotizatii.

Politia crede ca hotii aveau o copie a cheii de la intrare

Politistii care au demarat ancheta au gasit indicii care-i indruma mai curind catre ipoteza ca spargerea a fost data de cineva care „avea cheia de la usa“. „Usile si ferestrele erau inchise si asigurate cu grilaje metalice, iar praful de pe pervazul ferestrelor si pinzele de paianjen de pe grilaje erau intacte. Au fost identificate urme de fortare doar la o singura usa interioara ce asigura accesul in biroul de secretariat. In acest birou sint amplasate doua fisete metalice si un dulap de lemn, toate fiind gasite cu usile deschise, fara urme de fortare. Cercetarile continua pentru identificarea autorilor si recupararea prejudiciului“, a declarat inspector principal Dragos Radulescu, ofiter de relatii publice in cadrul IJP Dolj.

Referitor la persoanele care aveau o copie a cheii de la usa de la intrare, presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu, a declarat: „Stiu ca de la intrare exista 15 copii, dar evidenta cu persoanele care au chei o am de anul trecut. Cine stie daca intre timp cheile nu au mai fost multiplicate!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS