9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComplexul Energetic Craiova a primit o finantare de peste 400.000 de dolari pentru un studiu de fezabilitate

Complexul Energetic Craiova a primit o finantare de peste 400.000 de dolari pentru un studiu de fezabilitate

Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) a oferit ieri o finantare in valoare de 415.430 de dolari americani Complexului Energetic Craiova pentru un studiu de fezabilitate cu privire la instalarea unui nou sistem de desulfuralizare la Termocentrala Craiova II, cea de-a doua centrala de energie electrica si incalzire ca marime din sudul Romaniei. In cazul in care va fi instalat, sistemul va reduce emisia de dioxid de sulf din uzina, care reprezinta o sursa importanta de poluare in regiune. Potrivit comunicatului de presa de la USTDA, acordul privind aceasta subventie a fost semnat in cadrul unei ceremonii tinute la Institutul de Studii si Inginerie Electrica din Bucuresit. Acordul a fost semnat de Jonathan Marks, atasatul pentru probleme de comert din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, si de Constantin Balasoiu, directorul general al Complexului Energetic Craiova. In aceste fel, guvernul american reafirma sprijinul acordat eforturilor Romaniei de integrare in Uniunea Europeana, prin introducerea de standarde ridicate in ceea ce priveste limitarea emisiilor de dioxid de sulf. Complexul Energetic Craiova, pincipalul producator de electricitate din sudul Romaniei, tinde sa indeplineasca aceste standarde.

Reprezentantii Complexului Energetic Craiova au stabilit ca emisia de dioxid de sulf la Termocentrala Craiova II trebuie redusa cu 94 la suta pentru a se putea indeplini directivele Uniunii Europene. Astfel, se cere instalarea unui sistem de desulfuralizare, pentru indepartarea poluantilor in siguranta. Studiul finantat de USTDA va evalua fezabilitatea tehnica si economica a utilizarii unui astfel de sistem la Termocentrala Craiova II.

Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare a avansat o serie de proiecte pentru dezvoltare economica in tarile in curs de dezvoltare. Agentia finanteaza diferite forme de asistenta tehnica, studii de fezabilitate, pregatire a personalului, vizite de orientare si ateliere de afaceri care sprijina dezvoltarea unei infrastructuri moderne si a unui mediu comercial deschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS