17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA vindut agoniseala de-o viata pentru a-si ingropa copilul

A vindut agoniseala de-o viata pentru a-si ingropa copilul

Veronica Serban are 76 de ani. Anul trecut, batrina a avut un mare necaz: i-a decedat fiica. Toate sperantele i s-au naruit intr-o clipa. Banii necesari pentru un astfel de eveniment nu avea si nici nu putea imprumuta. A fost nevoita sa-si vinda apartamentul, agoniseala de-o viata, pentru a-si ingropa copilul. Din putinii banii ramasi a incercat sa-si cumpere o locuinta, dar, neavind posibilitati, si-a luat o camera in Caminul de nefamilisti de pe strada Caracal. Desi a platit 85 de milioane pentru locuinta, in 2003, nici pina in prezent nu i-a fost inminat contract de vinzare-cumparare, ci doar o factura fiscala… Singurul venit al femeii este pensia de 1.300.000 de lei pe luna. Datoriile lunare depasesc, dupa spusele ei, doua milioane. De aproape o luna traieste in intuneric. Din cauza datoriilor acumulate de cele 70 de familii care locuiesc in camin, curentul electric a fost taiat.

„Cind mi-a murit fata, m-am rugat la Dumnezeu sa ma ia si pe mine. Nu mai aveam pentru ce sa traiesc. Atunci

s-a naruit tot… Stau cu fotografia ei in mina si pling zi si noapte. Stiu ca nu o mai aduc inapoi, dar macar asa imi mai usurez si eu sufletul… E groaznic si nedrept ca la virsta mea sa vad cum imi ingroapa copilul…“, si-a inceput povestea batrina plingind.

De un an, drama femeii s-a accentuat. Dupa inmormintarea fetei, Veronica Serban a incercat sa-si cumpere o garsoniera in care sa-si poata duce zilele pe care le mai avea de trait. A fost imposibil sa-si gaseasca un adapost cu cele 90 de milioane ramase.

A stat pe la cunoscuti, dar asta nu putea continua la nesfirsit. A aflat apoi ca exista de vinzare camere in caminele de nefamilisti din Craiova. A cautat, s-a interesat si a aflat ca exista posibilitatea sa-si ia o locuinta intr-un astfel de imobil. A gasit o camera in Caminul de nefamilisti de pe strada Caracal, care apartine SC CIT SA. Si-a cumparat camera, desi stia ce conditii sint acolo. Bucataria si baia sint comune, una pe fiecare palier. Peretii sint crapati, cabinele de dus – fiare ruginite, canalizarea blocului se scurge direct in subsolul cladirii, apa calda nu exista… Spera ca acestea vor fi singurele impedimente, insa s-a dovedit contrariul. „Am platit pentru camera 85 de milioane de lei! Cei de la SC CIT nu mi-au dat pentru locuinta nici macar contract de vinzare-cumparare. Mi-au dat doar o factura fiscala. Se face un an in curind de cind astept sa-mi aduca cineva contractul, dar degeaba…Banii i-am platit in octombrie anul trecut. Administratorul caminului si patronul mi-au cerut initial 50 de milioane pentru camera, iar pentru ca au mai construit un zid in interior mi-au mai cerut 35 de milioane. Am platit in final 85 de milioane pentru camera… Cred ca nu vor sa-mi inmineze contractul. Vad ca sint batrina si de-abia ma misc. S-or gindi ca miine-poimiine mor si vind altcuiva!“, a spus batrina.

De o luna, batrina traieste in intuneric

Din cauza datoriilor care s-au acumulat, celor 70 de familii care locuiesc in acest imobil le-a fost taiat curentul electric. De aproximativ o luna, cladirea este invaluita in intuneric. „Stau pe intuneric, in bezna totala! Mi-am cumparat o lampa cu gaz, pe care o mai aprind citeodata noaptea. Din pensia mea mizera am fost la zi cu cheltuielile de intretinere si lumina. Insa, de citeva luni nu ma mai descurc, am patru milioane la intretinere…Pentru unii, suma nu reprezinta nimic, dar pentru mine este imensa! Nu stiu cum o sa ma descurc… Sper sa ma ajute Dumnezeu sa mor ziua, sa nu mor in intunericul asta infiorator! Tot ce-mi doresc este sa am iar lumina si sa-mi fie inminat contractul, ca sint proprietara pe locuinta“, a mai spus Veronica Serban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS