20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentia Sapard Oltenia risca sa piarda zeci de milioane de euro

Agentia Sapard Oltenia risca sa piarda zeci de milioane de euro

Agentia Sapard Oltenia risca sa piarda fonduri de zeci de milioane de euro din cauza faptului ca inca nu are un sediu stabil in care sa-si desfasoare activitatea. Dupa ce Prefectura Dolj i-a amenintat in urma cu aproape doua luni ca ii da afara din institutie pentru ca vrea sa-si mareasca spatiul de birouri, reprezentantii Agentiei Sapard au primit promisiuni ca se vor muta in sediul Scolii „Regina Maria“. „Consiliul Judetean ne-a promis sediul de la Scoala «Regina Maria». Acum am auzit ca ne muta la Liceul Auto, dar pina la urma s-ar putea sa ajungem in cladirea comisariatului, care isi construieste sediu nou, noi urmind sa il obtinem pe cel vechi“, a declarat directorul Agentiei Sapard, Daniel Popescu. Desi a facut o adresa prin care solicita mutarea in caminul de la Liceul Auto, conducerea Agentiei Sapard nu stie unde se va stabili in cele din urma.

Timpul trece insa, iar pina la sfirsitul anului, cind va trebui sa primeasca acreditare pentru doua noi masuri cu fonduri nerambursabile, trebuie sa aiba un loc unde sa isi desfasoare activitatea. In caz contrar, va pierde acreditarile pentru masura 3.5 privind silvicultura si masura 2.2 privind managementul resurselor de apa, pentru care Uniunea Europeana va aloca fonduri de milioane de euro. Decizia de a scoate agentia din sediul unde isi desfasoara activitatea este in contradictie cu protocolul semnat, valabil pina in 2007.

Situatia actuala a agentiei, care a acordat pina acum fonduri de zeci de milioane de euro, dovedeste inca o data ca la Craiova lucrurile merg pe dos. De acest lucru s-a convins si directorul agentiei centrale de la Bucuresti, care, intr-un acces de furie la adresa indolentei oficialitatilor doljene, a amenintat ca va muta agentia Sapard din Craiova la Rimnicu Vilcea. Posibil, nu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS