25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte stiri

Se cauta un presedinte la CAS Dolj

Postul de presedinte-director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj a fost scos la concurs pentru a treia oara in mai putin de o jumatate de an. Concursul urmeaza sa se desfasoare pe 2-3 septembrie, data-limita de inscriere fiind 27 august. Sperantele ca de aceasta data sa se gaseasca un aspirant pentru functia suprema la CAS Dolj sint insa pe zi ce trece mai mici, dupa cum s-a dovedit la concursurile anterioare, cind, de fiecare data, a fost inregistrata o singura candidatura. La ultimul concurs organizat in luna iunie, unicul candidat inscris a sfirsit prin a nu se prezenta la concurs. Interesul scazut pentru aceasta functie este explicat de reprezentantii CAS Dolj prin responsabilitatea foarte mare pe care o implica.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Gorj, instalat oficial in functie

Aristica Morosanu a fost instalat oficial ieri in functia de director al Directiei de Sanatate Publica Gorj. Acesta a ocupat postul de director al Spitalului din Tirgu Carbunesti si este presedintele filialei Ticleni a PSD. Aristica Morosanu este singurul dintre cei trei medici care s-au prezentat la concurs care a avut avizul prefectului. In perioada in care a condus Spitalul din Tirgu Carbunesti, acesta a fost in centrul unor scandaluri. Noul director al DSP Gorj s-a judecat cu un coleg, care il acuzase ca i-ar fi aplicat o corectie fizica. Tot in perioada in care era directorul spitalului, cadrele medicale de la Sectia de maternitate au incurcat in fise sexul unui copil.

Ultimatum pentru alesii locali

Controalele efectuate de angajatii Prefecturii Vilcea in comunele din judet au scos la iveala ca alesii locali nu si-au declarat situatiile de conflict de interese in care se aflau. „In cel mult 15 zile de la validare, functionarii publici nou-alesi ar fi trebuit sa se retraga din consiliile de administratie ale anumitor societati. Nu au facut acest lucru, iar acum incalca legea. Le-am dat ultimatum. Ori isi dau demisiile, ori renunta la statutul de functionari publici“, a declarat prefectul de Vilcea, Aurel Vladoiu. Cei care se afla in ilegalitate sint doi viceprimari din comunele Valea Mare si Baile Govora, primarul localitatii Alunu, precum si fostul presedinte al consiliului judetean, Iulian Comanescu. Acesta este actionar la SC APAVIL SA, societate care se ocupa cu distributia apei in judetul Vilcea.

Directorul Calinoiu a auzit din presa de hotarirea guvernului

Intrebat ce crede despre masurile luate de guvern pentru eliminarea speculei din piete, directorul Administratiei Pietelor Craiova, Gheorghe Calinoiu, a declarat ca inca nu a primit nimic oficial: „Poate a venit ceva la primarie, eu nu stiu nimic. Am auzit si eu din presa, dar nu am citit nimic oficial. A intrat ceva in vigoare?“.

In legatura cu masura luata de a prezenta la radio preturile medii la produsele agricole comercializate in piete, directorul Calinoiu considera ca aceasta va avantaja atit cumparatorii, cit si producatorii: „Nu stiu daca au inceput sa le dea. Dar e buna masura. Aude omul si stie ce poate sa cumpere. Si producatorul poate decide mai usor unde isi vinde marfa“. Referitor la schimbarile ce se vor produce la certificatele de producator, Gheorghe Calinoiu s-a multumit sa declare: „Cred ca vor fi mai bine ancorate in realitate“. Sa speram ca ancora va fi aruncata rapid pentru ca deja lucrurile in piete sint pe cale sa degenereze din cauza intermediarilor „cu acte-n regula“.

Coada la CAS Dolj

Cu toate ca din 20 aprilie agentii economici au la dispozitie un site special pentru transmiterea datelor catre CAS Dolj, foarte putini folosesc sistemul informational. La sediul CAS Dolj, oamenii prefera sa stea la coada pentru a depune situatiile. Reprezentantii CAS Dolj considera inexplicabila aceasta situatie, cu atit mai mult cu cit documentele care urmeaza sa fie depuse trebuie intocmite pe calculator dupa formulare tipizate. „Poate fi vorba aici de lipsa de informare, pentru ca ma indoiesc ca furnizorii nostri nu au calculatoare“, a mentionat Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvint a CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS