22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacientii Spitalului de psihiatrie Poiana Mare vor avea cluburi de sah

Pacientii Spitalului de psihiatrie Poiana Mare vor avea cluburi de sah

Situatia bolnavilor internati in Spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare ar putea cunoaste o ameliorare, cel putin din punct de vedere al conditiilor de cazare, in urmatoarea perioada. Ministerul Sanatatii a alocat 5,7 miliarde de lei pentru efectuarea unor lucrari de reabilitare, modernizare si pentru dotarea unitatii medicale.

Fiecare pavilion va fi completat cu cite un club pentru bolnavii internati, unde acestia vor putea viziona programele TV, vor lectura reviste si carti sau vor putea participa la campionate de sah si table.

„Am primit 5,7 miliarde de lei, bani pe care ii vom folosi pentru reabilitarea grupurilor sanitare, completarea pavilioanelor cu cluburi, unde vom amenaja biblioteci, sali de lectura si pentru jocuri, gen sah sau table. In acelasi timp, se refac oficiile alimentare si se doteaza cu frigidere si aragazuri“, a declarat directorul Spitalului de psihiatrie Poiana Mare, medic Viorel Oprescu.

Din cauza conditiilor vitrege de spitalizare de la Poiana Mare, 17 pacienti au murit de foame si frig la inceputul acestui an, iar alti 84 au decedat din cauze similare anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS