17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCase de lux pentru cadrele medicale din Gorj

Case de lux pentru cadrele medicale din Gorj

Pentru cei mai multi dintre noi, ei sint cei care ne salveaza viata si ne pun pe picioare atunci cind sintem bolnavi. In alte cazuri, juramintul lui Hipocrate este uitat subit si locul sau este luat de citeva atentii, mai mari sau mai mici, care au rolul de a compensa salariul.

La Tirgu Jiu, salariul unui medic sef de sectie, cu o cariera in domeniu, este de aproape 10.000.000 de lei, infim fata de cel incasat de un doctor care profeseaza la un clinica din Occident. Salariile pe care le primesc sint extrem de mici in raport cu munca prestata. In anumite cazuri, medicii au case care nu reflecta deloc lefurile, lasindu-ti impresia ca ai de-a face cu adevarati oameni de afaceri, care au miliarde. Vilele acestora, construite in ultimii ani, rivalizeaza cu cele ale politicienilor sau cu ale prosperilor afaceristi aparuti peste noapte. De fapt, ca in majoritatea cazurilor de bugetari care nu pot justifica doar din salariu anumite bunuri, si cadrele medicale detin si alte surse de venit. Unele dintre acestea sint chiar cabinetele medicale, care s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie. Dupa ce trec pe la spital, foarte multor pacienti li se da de inteles sau li se sugereaza ca ar fi bine sa treaca si pe la cabinetul privat al medicului care ii trateaza.

Emil Sandu – vila somptuoasa pe Calea Eroilor

Unul dintre cei mai prosperi medici din Tirgu Jiu este chiar directorul Spitalului Judetean, Emil Sandu. Acesta este chirurg si sef de sectie. De-a lungul carierei, Emil Sandu a reusit sa puna ban pe ban si sa isi ridice o vila de lux chiar pe Calea Eroilor din Tirgu Jiu, in fapt Axul „Brancusi“ pe care sint situate Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. Prietenia cu Nicolae Mischie l-a adus, in urma cu peste doi ani, in functia de director al Spitalului Judetean.

Un alt cadru medical care se mindreste cu o somptuoasa vila este Adonis Balan, chirurg la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, unde a fost si director. In localitatea Cartiu, din comuna Turcinesti, chirurgul Balan si-a ridicat o casa de vacanta cu etaj. Tot in localitatea Cartiu, detine o vila si doctorul Iliescu. O casa de lux cu etaj construita chiar linga Policlinica din Tirgu Jiu are bogatul deputat Gheorghe Popescu, care este si directorul Spitalului Fundeni din Capitala. Poate unul dintre cei mai bogati medici care au profesat multi ani la Tirgu Jiu este chirurgul Cristian Vodislav, cu o vila pe strada Bradului. Sotia lui Cristian Vodislav este, de asemenea, medic, ambii profesind in prezent la un spital din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS