20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu devastator cu autor necunoscut

Incendiu devastator cu autor necunoscut

Un puternic incendiu a izbucnit ieri intr-una dintre boxele situate in subsolul blocului A35, din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Ieri, in jurul orei 11.00, proprietarii apartamentelor din blocul A35 s-au trezit inecati de un fum gros. Trimbele de fum, care ieseau peste tot din subsol, au invaluit blocul pe exterior si au umplut casa scarilor in citeva minute. „Nu mai vedeam nimic si abia mai respiram. Fumul ne-a invadat locuintele si pe ferestre, si pe usile de la intrare. Tuseam incontinuu, ne lacrimau ochii, nu mai vedeam nimic… Nu stiam ce se intimpla“, au spus proprietarii de la etajul patru. In citeva minute, intreaga cladire a fost invaluita in fum. Misiunea pompierilor, care au sosit foarte repede, dupa cum au spus proprietarii imobilului respectiv, a fost extrem de dificila. Accesul in subsolul blocului se face pe o scara ingusta, dupa care urmeaza un coridor la fel de ingust. In plus, bezna de acolo si acelasi fum gros, in care fasciculele lanternelor abia daca razbeau o jumatate de metru, au facut imposibila interventia pompierilor pina la sosirea echipajului de descarcerare, dotat cu reflectoare puternice. Inainte de asta insa, pompierilor militari le-a luat ceva timp sa localizeze incendiul din cauza faptului ca flacarile ieseau pe toate gurile de aerisire a subsolului, situate la baza cladirii. Operatiunea de stingere a incendiului a durat mai bine de o jumatate de ora din cauza spatiului limitat si a violentei focului care cuprinsese doua boxe si toate lucrurile proprietarilor, depozitate pe coridorul dintre cele doua rinduri de boxe. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime omenesti si nici cu pagube importante, acolo fiind depozitate tot felul de obiecte lipsite de importanta. Concluzia pompierilor a fost ca focul a fost provocat de o mina criminala.

Documentele au fost incinerate la tara, nu in subsol

Focul a izbucnit de la boxa familiei Voicu. Specialistii de la ELECTRICA, prezenti la fata locului, au exclus orice posibilitate ca incendiul sa fi fost provocat de un scurtcircuit. Subsolul blocului este iluminat de la o sursa de 24 de volti si nu exista nici o improvizatie. In aceasta situatie, pompierii au informat echipajul de politie ca este vorba de un autor necunoscut care trebuie identificat si dat in urmarire.

Fiul proprietarului apartamentului caruia ii apartine boxa in care a izbucnit incendiul, Florin Voicu, a declarat: „Parintii mei s-au mutat din apartament si m-au lasat pe mine acum patru ani. Eu am locuit aici pina acum trei luni, cind am plecat la Bucuresti. Simbata m-am intors acasa, am stat putin, dupa care am plecat la tara, la Negoi. Vecinii m-au vazut carind doua valize. Aveam niste documente pe care nu le mai puteam tine in casa si le-am dus la tara ca sa le dau foc. Jos in boxa n-a mai intrat nimeni din familia noastra de peste doi ani“.

Pompierii au spus ca in acea boxa se aflau multe carti vechi si maculatura, doua banchete de masina, un parchet mare, multe sticle si un bidon cu palux care scapase ca prin minune de flacari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS