20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul caminelor de pe strada Motru a intrat in conflict cu locatarii

Administratorul caminelor de pe strada Motru a intrat in conflict cu locatarii

Locatarii caminelor de pe strada Motru, din Craiova, au intrat in conflict cu administratorul Dumitru Badala. Principalul motiv invocat de acestia se refera la faptul ca Dumitru face legea dupa bunul sau plac, discriminindu-i pe cei cu probleme sociale. In blocul 2N, de pe strada Motru, majoritatea craiovenilor beneficiaza de ajutor social.

„Ce vina am eu daca ei nu isi platesc datoriile? Din aceasta cauza, nu ii pot lasa sa aiba acces la baie, unde se furnizeaza apa calda, si nici sa le dau caldura. Datoriile pe care le avem in prezent sint destul de mari. Nu ne permitem sa ii pasuim pentru ca vor continua sa ramina restantieri“, a declarat Dumitru Badala. Desi sint constienti de situatia in care se afla, locatarii nu pot face nimic, deoarece nu au un loc de munca sigur. Chiar daca unii dintre ei mai lucreaza cu ziua, nu au siguranta ca miine vor avea ce sa puna copiilor pe masa.

„In blocul asta sint numai saraci. Ne ducem viata de pe o zi pe alta. Abia putem sa platim chiria, de unde sa mai avem bani si pentru apa si gaze. Avem WC-ul comun. Baie nu avem cum sa ne facem, pentru ca este frig si nu avem caldura. Vara ne mai spalam cum apucam, dar iarna ne e greu. Putin mai incolo avem centrala, unde este o baie comuna. Dar administratorul nu ne lasa sa o folosim si noi, ca nu platim“, a spus Alexandra Bildeanu, care locuieste in blocul 2N.

Restante de zeci de milioane

Scandalul i-a determinat pe locatari sa formeze doua tabere. O parte dintre ei inteleg atitudinea pe care a adoptat-o Dumitru Badala. „Eu nu dau vina pe administrator. Nu ne da ce avem nevoie pentru ca nu platim. Dar ar putea sa ii lase pe cei mici sa isi faca baie. Anul trecut s-au umplut copiii de paduchi, pentru ca nu le-am facut baie. Ne-am dus la el, poate o sa-i fie mila de noi, dar degeaba. A zis ca nu avem ce cauta acolo. Nu aveam gaze, iar ca sa incalzim camera cu butelia ar fi insemnat sa o consumam aproape pe toata si nu mai aveam cu ce sa gatim. Asa ca nu le-a facut baie pentru ca ar fi murit de frig“, a continuat Lili, alta locatara. Restantele la utilitati ale craiovenilor care locuiesc pe strada Motru ajung la aproximativ o suta de milioane de lei. Acesti bani trebuie achitati intr-un timp cit mai scurt, pentru ca locatarii care sint la zi cu datoriile sa poata beneficia de utilitati.

„Blocul 2N a fost tot timpul cu probleme. Pentru ca aproape toti sint saraci, nu au de unde plati. Eu ii inteleg, dar nu pot sta cu miinile in sin. A trebuit sa iau atitudine. Stiu ca sint suparati pe mine, dar nu am ce sa le fac. Avem si asa foarte multe datorii la apa, curent si gaze. Luna asta sper sa reusesc sa string banii necesari pentru a achita macar o parte din datorii“, a incheiat Dumitru. Probabil ca la iarna centrala termica nu va functiona, deoarece nu s-a facut nici o reparatie la conductele de gaze, din cauza restantelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS