15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn severinean a amenintat ca se arunca dintr-un copac

Un severinean a amenintat ca se arunca dintr-un copac

Un severinean a vrut sa se arunce dintr-un copac, deoarece a ramas fara serviciu, are restante la intretinere si la plata impozitului pe apartament. Marin Broscareanu, de 56 de ani, s-a urcat ieri intr-un copac din fata Prefecturii Mehedinti, amenintind ca se arunca de la o inaltime de 15 metri. Potrivit inspectorului-sef Ion Ungureanu, seful Protectiei Civile Mehedinti, astfel de evenimente sint rare.

Marin Broscareanu are 56 de ani si locuieste in Drobeta Turnu Severin. El a lucrat ca strungar la Combinatul Chimic ROMAG PROD pina in 1999, cind a fost disponibilizat. Este casatorit si are trei copii, insa acum locuieste doar cu sotia si cu unul dintre copii, un baiat minor, iar singurul venit este ajutorul social, in valoare de 1.310.000 de lei. Pentru ca are o datorie de aproape zece milioane de lei la intretinere si alte cinci milioane de lei la plata impozitului pe apartamentul in care locuieste, barbatul s-a hotarit sa-si puna capat zilelor.

Ieri, in jurul prinzului, s-a urcat intr-unul dintre copacii din fata Prefecturii Mehedinti si a inceput sa strige diverse lozinci impotriva actualei guvernari, dar in acelasi timp sa atraga zeci de curiosi. In citeva minute, au ajuns la fata locului reprezentanti ai pompierilor, Protectiei Civile, politiei si ai primariei. Cu totii il rugau pe Marin Broscareanu sa coboare pentru a discuta, insa barbatul a refuzat. „Coboara! Mergi cu mine si iti promit ca nu se intimpla nimic!“, spunea viceprimarul Gherghe. Dupa indelungi rugaminti din partea autoritatilor, barbatul s-a decis sa coboare, nu inainte de a recita o poezie, pe care dedicat-o medicului sau curant. Dupa ce a recitat poezia si dupa alte rugaminti ale autoritatilor, Marin s-a hotarit sa coboare din copac, fara ca pompierii sa intervina. Ajungind pe la jumatatea copacului, barbatul a vrut sa sara din copac, insa s-a razgindit. Ajuns in mijlocul celor care l-au asteptat mai mult de o jumatate de ora in parc, acesta l-a insotit pe viceprimarul Constantin Gherghe in biroul acestuia. „E posibil, domn’e, dupa 33 de ani de munca sa-mi pun capat zilelor?!“, se intreba intruna barbatul, adaugind ca in urma cu doi-trei ani trebuia sa fie pensionat, insa actuala lege nu-i mai permite acest lucru.

In urma discutiilor, Dorina Apetrei, directoarea Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul primariei, i-a promis lui Marin Broscareanu ca va merge cu el astazi la Directia Muncii, pentru a-i rezolva situatia. Viceprimarul Constantin Gherghe i-a promis lui Marin ca, dupa ce va fi pensionat (pe caz de boala), i se va face o reesalonare a datoriilor de la intretinere. Marin Broscareanu a primit o promisiune si in ceea ce priveste impozitul pe apartament. Viceprimarul Drobetei Turnu Severin, Constantin Gherghe, i-a spus lui Broscareanu ca beneficiaza de reducerea impozitului pe cladire. Dupa discutiile purtate cu edilii municipiului, Marin Broscareanu s-a indreptat spre casa, multumit ca problemele lui se vor rezolva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS