13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii nu vor avea parte nici in aceasta iarna de contoare termice

Craiovenii nu vor avea parte nici in aceasta iarna de contoare termice

• Regia de Termoficare angajeaza 40 de instalatori pentru montarea aparatelor, insa directorul Tudorache spune ca pina la iarna doar 700 de contoare pot fi instalate • Autoritatile au incercat sa organizeze o licitatie, insa au renuntat dupa ce firmele ofertante le-au cerut mai mult de un milion de euro pe manopera

Desi aparatele exista in stocurile Regiei de Termoficare, nici in aceasta iarna craiovenii nu vor avea parte de toate cele 2.000 de contoare termice de bloc promise. Conducerea regiei acuza lipsa de fonduri pentru manopera, mai ales in conditiile in care recuperarea debitelor de la datornici merge destul de greu.

Autoritatile au anuntat ieri ca au gasit totusi o solutie de compromis: angajarea de personal suplimentar care sa rezolve problema montarii contoarelor la un pret mult mai mic decit cel perceput de catre firmele de profil. „Vom angaja 40 de instalatori pe perioada determinata pentru rezolvarea acestei probleme“, a declarat Sorin Iordache, viceprimarul Craiovei.

Solutia autoritatilor vine insa dupa ce, in urma cu doua zile, Regia de Termoficare Craiova a incercat sa tina o licitatie pentru montarea a 1.700 de contoare termice. Directorul Tatian Tudorache a ramas insa cu gura cascata cind a deschis plicurile cu ofertele firmelor si a vazut ce preturi practica acestea. Caietul de sarcini a fost cumparat de sapte firme, insa doar doua s-au prezentat la licitatie: TMUCB Bucuresti, sucursala Craiova – care cerea 43 de miliarde de lei, si SC GENERAL FLUID – cu 51 de miliarde. Asta, in conditiile in care regia nu avea disponibile pentru lucrare decit zece miliarde de lei. „Riscam sa platim mai mult pe instalare decit am platit pe contoare. Am renuntat imediat ce am vazut preturile si am hotarit sa ne descurcam cu forte proprii“, a declarat directorul Tudorache. Potrivit acestuia, ar fi o performanta daca pina la inceperea sezonului rece regia pe care o conduce ar reusi sa instaleze macar 700 din cele 2.000 de contoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS