15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuinte sociale pentru directori de firme si functionari din institutiile statului

Locuinte sociale pentru directori de firme si functionari din institutiile statului

• Unul dintre angajatii firmei care a construit blocul a primit repartitie pentru o locuinta • Pe lista „sarmanilor“ care au primit o locuinta sociala se afla o persoana care are un salariu de aproape 13 milioane de lei

Majoritatea locuintelor sociale construite in municipiul Tirgu Jiu de firma MIVAN KIER, de care ar fi trebuit sa beneficieze persoanele sarmane, au fost repartizate unor directori de firme si functionari din institutiile statului. Ca si in cazul locuintelor ANL pentru tineri, cei mai multi functionari lucreaza in cadrul Primariei Tirgu Jiu sau la Consiliul Judetean Gorj.

Pe linga acestia, au mai primit repartitie medici, profesori, ingineri si chiar un angajat al Camerei Deputatilor. Cu toate ca unul dintre criteriile in baza caruia au fost repartizate locuintele sociale este cuantumul salariului, cu cit salariul este mai mic, solicitantul primeste mai multe puncte, unul dintre „amaritii“ care a primit o locuinta sociala are un salariu de peste 12 milioane de lei.

Dintre cele 56 de apartamente cu doua sau trei camere construite pe strada Mioritei, 17 au revenit unor persoane angajate la diverse societati comerciale. Alte trei apartamente nu au fost inca repartizate, pe acestea batindu-se 15 solicitanti care au obtinut un punctaj egal, pentru departajarea acestor fiind nevoie de introducerea unor criterii de departajare, dupa cum au precizat reprezentantii comisiei de repartizare. Sapte apartamente au fost repartizate persoanelor cu handicap.

Cinci angajati ai Primariei Tirgu Jiu au primit locuinte sociale

Cinci dintre persoanele care au primit repartitie pentru o locuinta sociala lucreaza in cadrul Primariei Tirgu Jiu. Famila Sulea a obtinut un punctaj foarte bun, fiind in fruntea listei cu persoanele care au primit repartitie. Membrii familiei realizeaza un venit lunar de aproape 20 de milioane de lei. Emanuela este salariata a Serviciului de Investitii din cadrul Primariei Tirgu Jiu si are un salariu de 6,3 milioane de lei, iar sotul ei cistiga aproape 13 milioane de lei, fiind angajat la HIDROELECTRICA.

Elena Giuverdea este inspector in cadrul Directiei Publice de Venituri, din cadrul Primariei, acolo unde lucreaza si Florentina Popescu aflata si ea pe lista beneficiarilor de locuinte sociale.

Ligia Peia este angajata in cadrul Directiei Publice de Protectie Sociala, iar sotul la AQUATERM, societatea aflata in subordinea Primariei Tirgu Jiu. Aceasta va fi vecina cu o colega de serviciu, Gabriela Geamanu, care a primit repartitie in acelasi bloc.

Bugetarii, in fruntea listei

O alta categorie de bugetari care se afla pe lista beneficiarilor de locuinte sociale lucreaza in cadrul Consiliului Judetean Gorj. Florentina Lazar – Popescu lucreaza la Directia pentru Protectia Copilului. Mihalea Cojocaru este angajata la aceeasi institutie. Ion Gruescu lucreaza in cadrul Consiliului Judetean, la Directia Economica, avind un salariu de noua milioane de lei.

Printre bugetarii posesori de locuinte sociale se mai afla si o angajata a Camerei Deputatilor. Camelia Guta lucreaza la biroul parlamentar al deputatului Stefan Popescu Bejat.

Si alti bugetari au obtinut o locuinta sociala. Antigona Ciurea are domiciliul in Tirgu Jiu, dar este secretar al Consiliului Local al orasului Ticleni, iar Claudia Vasluianu este referent la Inspectoratul Teritorial de Munca. Daniel Dobrescu este inspector la Serviciul de Protectie a Plantelor, cu un salariu de 5,4 milioane de lei. Printre beneficiarii de locuinte sociale se mai numara un preot, un medic si mai multi profesori.

Doi directori de firme au primit locuinte sociale

In blocul de locuinte sociale vor locui si doi directori de firme, care au prezentat adeverinte cu salarii derizorii. Sotia lui Adrian Ceambur, care a primit repartitie, este director la firma ANDUTRANS SRL, cu un salariu de numai 1,4 milioane de lei. Mariana Voiculescu este manager la GIDOSOSOR PROD, cu salariu minim pe economie.

La fel ca si in cazul blocului ANL pentru tineret construit in zona Dacia, un angajat al firmei care a construit locuintele sociale a primit repartitie. Nicolae Bistreanu este angajat la societatea MIVAN KIER, in functia de consilier economic. Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a spus ca locuintele s-au repartizat conform legii. Acesta a precizat ca lista cu repartitiile va fi afisata la sediul primariei, iar persoanele nedreptatilte pot sa depuna contestatii. Primarul a spus ca, daca se vor constata nereguli in acte, persoanele responsabile isi vor pierde locul de munca. Si blocul de garsoniere ANL construit in zona Dacia din Tirgu Jiu, destinat persoanelor sub 35 de ani, este dominat de angajati in institutiile statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS