26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din scolile din Olt nu au autorizatie sanitara de functionare

Jumatate din scolile din Olt nu au autorizatie sanitara de functionare

Pentru 300 de scoli nici macar nu s-a solicitat autorizarea

Directia de Sanatate Publica Olt a efectuat numeroase controale in scolile din judet, constatind ca multe dintre acestea nu au fost inca autorizate sanitar pentru functionare.

Din totalul de 696 de unitati – gradinite, scoli generale, crese, licee, cantine, camine, palate si cluburi, centre de plasament – numai 297 au fost autorizate. Dintre acestea, 54 au primit autorizatia cu clauza de conformare, urmind sa fie controlate periodic pentru a se verifica daca se respecta programul de masuri. Mai grav este faptul ca pentru 300 unitati scolare nici macar nu s-a solicitat autorizarea.

Lipsa sursei de apa si putine cabine la grupurile sanitare, principalele deficiente

99 de cereri au fost analizate si, in urma verificarii in teren, s-a respins autorizarea. Conditiile impuse pentru autorizare sint: aprovizionarea cu apa potabila, colectarea si evacuarea corespunzatoare a reziduurilor solide si lichide, dotarea cu grupuri sanitare functionale, aprovizionarea cu substante dezinfectante in cantitati suficiente, asigurarea unui iluminat corespunzator si a unui mobilier adecvat etc. Controlul in teren a relevat ca, in cele mai multe cazuri, sursa de apa, precum si numarul redus al cabinelor la grupurile sanitare sint o problema, cel putin in mediul rural, unde sint 500 dintre cele 696 de unitati de invatamint din Olt.

DSP Olt va face o noua raportare despre situatia din judet peste o saptamina, iar in luna octombrie se va face o ampla analiza asupra conditiilor igienico-sanitare din scoli.

ISJ Olt va incepe controalele in scoli

Directia de Sanatate Publica a luat deja masura informarii responsabililor Inspectoratului Scolar Judetean Olt despre situatia din scoli.

La rindul lor, inspectorii scolari vor pleca, la inceputul saptaminii viitoare, in control prin judet. Ieri, s-a transmis o nota telefonica in scoli, prin care se solicita urgentarea pregatirilor pentru inceperea noului an scolar, potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Olt, prof. Toma Pruna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS