25.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpatiile comerciale pentru revolutionari, marul discordiei dintre vicele Iordache si Calinoiu

Spatiile comerciale pentru revolutionari, marul discordiei dintre vicele Iordache si Calinoiu

Cinci revolutionari au cerut, la inceputul acestei saptamini, viceprimarului Sorin Iordache spatii comerciale in Piata Centrala din Craiova. Ei au invocat Legea nr. 42/1990, revizuita in 2004, care le permitea sa dispuna de un asemenea loc preferential, fara licitatie, atita timp cit acesta apartinea statului. Viceprimarul Iordache le-a promis acestora, prin intermediul mass-media, ca problema lor va fi discutata in viitoarea sedinta a consiliului local si, cel mai probabil, vor primi locuri in spatiile care urmeaza sa fie construite linga raionul de lactate. Conform spuselor sale, acestea urmeaza sa fie gata in aproximativ doua luni.

Vorbind despre aceleasi spatii, directorul Administratiei Pietelor, Gheorghe Calinoiu, a declarat ca nu vor fi gata pina in primavara anului viitor.

In legatura cu problema revolutionarilor, directorul Calinoiu considera ca nu Administratia Pietelor este cea care trebuie sa ofere locuri, ci consiliul local: „Spatiile le-am construit din taxe si impozite. In bugetul nostru exista un capitol numit „surse proprii“, din care eu trebuie sa acopar cheltuielile materiale, cu intretinerea, personalul. Trebuie sa le iasa din cap revolutionarilor ca piata face locuri pentru ei. Ei pot primi spatii in piata daca sint construite de consiliul local“. Pina la lamurirea acestor probleme, cele doua institutii, primaria si Administratia Pietelor, sint amenintate cu judecata de Blocul National al Revolutionarilor – filiala Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS