22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Telefonie fixa pe banii statului

Investitorii din Dolj ar putea beneficia in viitorul apropiat de fonduri pentru implementarea retelelor de telecomunicatii la nivel de oras sau de comuna. Agentia Nationala de Reglementare in Comunicatii a decis ca firmele mici de telecomunicatii pot patrunde pe piata libera pe baza de licitatie. Aceasta se va organiza pentru furnizarea de serviciu universal ( telefonie fixa prin intermediul telecentrelor si al telefoanelor publice cu plata), cistigatorului licitatiei urmind sa-i fie decontat costul net al furnizarii serviciului respectiv. Decizia agentiei, care va fi publicata in curind in Monitorul Oficial, contine prevederi referitoare la modul in care se va realiza desemnarea furnizorului de servicii, precum si modalitatea de compensare a costurilor.

Prima etapa consta in instalarea unor telecentre, care sint spatii in care poate fi asigurat accesul unei comunitati la o retea publica de comunicatii electronice. Ulterior se vor instala telefoane publice cu plata. Licitatia va fi organizata dupa ce se vor stabili localitatile eligibile in care urmeaza sa fie implemementat proiectul.

SEVERNAV a lansat cea de-a sasea nava din acest an

Navalistii severineni au lansat la apa miercuri cea de-a sasea nava din acest an. „Imperial” este un tanc de transport produse chimice, cu o lungime de 125 de metri, o latime de 11,45 metri si 5,5 metri- inaltimea la puntea principala. Vasul este construit pentru o companie din Olanda. „Este prima nava pe care o construim pentru aceasta companie, dar mai avem alte noua de construit”, declara Dumitru Ciortan, directorul tehnic al SEVERNAV. „Imperial” a fost construita in aproximativ patru luni si a costat 1,2 milioane de euro. Pina la sfirsitul anului, Santierul Naval SEVERNAV va mai lansa la apa sapte nave.

LEXI STAR nu va fi reprimita la licitatia „Corn si lapte“

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a declarat ca firma LEXI STAR, care a fost respinsa la preselectia pentru programul „Cornul si laptele“, nu va fi reprimita la licitatie. Calinoiu a precizat ca societatea comerciala eliminata nu a respectat conditiile cerute de lege si prin urmare nu are cum sa participe la licitatia care a fost aminata. „Nu poate sa asigure

nici cantitatea de lapte si nici tipul de ambalaj. A fost eliminata doar pe criteriile respective. Nu a fost moftul nimanui! E o hotarire de guvern“, a spus Ion Calinoiu.

Departe de lume

Comuna Plesoi este la numai 27 km de Craiova si, cu toate acestea, daca nu ai automobilul tau sau daca nu vrei sa circuli cu caruta trasa de cai, ca in in filmele de epoca, nu poti sa ajungi acolo. Nu exista nici o cursa de transport local care sa-i duca pe oameni in resedinta judetului, iar soseaua pietruita este o fundatura care se termina la marginea localitatii. Toate cursele de calatori vin si pleaca din Predesti, comuna din care s-a desprins Plesoiu.

Viceprimarul Ana Cirstov crede ca din toamna se va infiinta o cursa locala care sa faca legatura la Craiova, dar cetatenii au invatat sa nu mai creada in promisiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS