13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuncitorii de la SC OLTUL SA continua greva

Muncitorii de la SC OLTUL SA continua greva

• Conducerea ramine pe pozitii • Daca nici astazi nu se reia lucrul, salariatilor
le vor fi desfacute contractele de munca

Cei aproximativ 60 de salariati care au mai ramas in societatea OLTUL SA Slatina au continuat greva si ieri. Revendicarile lor au ramas aceleasi – plata salariilor restante si a contributiilor sociale -, insa dialogul cu conducerea nu pare sa dea roade.

Liderul sindicalistilor, Sorin Draghici, declara ca salariatii vor continua lupta pina cind conducerea va raspunde solicitarilor, chiar daca directorul unitatii i-a amenintat cu desfacerea contractului de munca, in cazul in care greva va continua si in ziua a treia. Tot ieri, sindicalistii au semnat un tabel pentru intrarea in greva foamei, in cazul in care conducerea unitatii refuza negocierile. Oamenii vor sa stie de ce restantele salariale nu le sint achitate, in conditiile in care au de lucru.

Initial, conducerea societatii nu a comentat pe marginea celor intimplate. Pina la urma s-au decis sa vorbeasca, declarind ca oamenii isi primesc banii luna de luna, chiar din septembrie anul trecut, numai ca salariile neplatite pentru perioada cind societatea a traversat o perioada extrem de dificila (2002 – 2003) le ingreuneaza si astazi situatia. De la semnarea protocolului intre conducere si salariati, in vara anului trecut, s-au platit salariile lunar. La sfirsitul anului trecut, le-a fost acordata o suma care a acoperit aproximativ 70% din restante. Insa, societatea mai are de achitat salarii restante pentru patru luni. Potrivit directorului general, Elena Usurelu, si a directorului tehnic, Marin Neghina, oamenii au declansat greva intr-un moment nepotrivit, cind aveau de finalizat lucrarea pentru ALRO.

Cit despre neplata contributiilor sociale, se pare ca doar contributia societatii nu este achitata la zi, dar pentru salariatii care au dorit pensionarea si s-au incadrat in conditii legale, platile s-au facut la zi, iar muncitorii nu au avut nici o problema.

Conducerea societatii OLTUL SA spune ca, daca salariatii nu inceteaza greva, le vor fi desfacute contractele de munca. Pentru a nu li se desface contractele de munca, salariatii de la OLTUL SA vor intra astazi la lucru pentru o ora sau doua, dar sint hotariti sa continue protestele pina cind conducerea le va satisface toate doleantele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS