17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic controversat in fruntea Directiei de Sanatate Publica Gorj

Medic controversat in fruntea Directiei de Sanatate Publica Gorj

• Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu: „A contat si faptul ca este coleg
de partid cu mine“ • Aristica Morosanu, acuzat de un coleg ca l-a batut

Medicul Aristica Morosanu, directorulul Spitalului Orasenesc Tirgu Carbunesti, asteapta sa fie numit in functia de director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj. Acesta a fost prezentat ieri intr-o conferinta de presa de prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, drept cistigatorul concursului pentru ocuparea postului de director.

„Inca nu mi-a venit ordinul de numire in functie, dar probabil ca pina la sfirsitul acestei saptamini va veni“, a spus Aristica Morosanu. Acesta a fost singurul care a primit avizul prefectului pentru a se prezenta la examen. Cu toate ca nu aveau avizul prefectului, la concurs s-au mai prezentat si actualul director al DSP Gorj, Ana Baleanu, si Roxana Hotoboc, medic in cadrul Serviciului de Ambulanta. Aristica Morosanu este presedintele organizatiei Ticleni a PSD Gorj. Prefectul Mugurel Surupaceanu spune ca si acest lucru a contat in acordarea avizului, cu toate ca si ceilalti doi contracandidati sint membri PSD: „A contat si faptul ca este coleg de partid cu mine si il cunosc foarte bine. Organizatia pe care o conduce a obtinut rezultate foarte bune la alegerile locale, candidatul la primarie fiind ales din primul tur“.

„Nu a fost nici o agresiune“

Aristica Morosanu a avut un conflict cu un coleg de la Spitalul Tirgu Carbunesti. Medicul Tudor Bilteanu l-a acuzat pe Morosanu ca l-a batut si ca i-a produs mai multe fracturi. Acesta l-a dat in judecata, iar pe perioada procesului directorul spitalului a fost suspendat din functie. Aristica Morosanu spune ca a fost repus in functie la jumatatea anului 2001, in urma unei hotariri judecatoresti a Curtii de Apel Bucuresti. „A fost o discutie despre un sugar internat la mine. Nu a fost nici o agresiune“, a spus viitorul director al DSP Gorj.

In urma cu citiva ani, parintii unui nou-nascut au acuzat conducerea spitalului din Tirgu Carbunesti de incompetenta. Initial, sotii Mangu au fost anuntati ca au un baiat, dupa care li s-a spus ca au o fetita. Parintii au cerut efectuarea unei expertize pentru a se convinge ca este copilul lor. „Cei vinovati au fost sanctionati, dar sanctiunile au fost anulate de instanta“, spune Artistica Morosanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS