22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoare de peste un miliard de lei au plecat spre Valea Jiului

Ajutoare de peste un miliard de lei au plecat spre Valea Jiului

Sapte autocamioane incarcate cu imbracaminte, incaltaminte, piese auto, materiale de constructii, masa lemnoasa si alimente in valoare de peste un miliard de lei au plecat ieri spre Valea Jiului. Prima oprire a convoiului va fi in Lupeni, urmind ca si celelalte localitati afectate sa primeasca ajutoarele.

Timp de citeva zile, autoritatile din Mehedinti au desfasurat o ampla campanie de stringere de ajutoare in vederea sprijinirii persoanelor afectate de inundatii. La nivelul judetului, au fost infiintate opt centre de colectare: cite unul in Orsova, Baia de Arama, Vinju Mare si Strehaia, iar alte patru in municipiul Drobeta Turnu Severin. Pina ieri, au fost strinse bunuri in valoare de peste un miliard de lei: 60 de tone de griu, 200 de saci cu imbracaminte in valoare de 350.000.000 de lei (tricouri, camasi, bluze, sacouri), 50 de saci cu incaltaminte, piese auto in valoare de 14 milioane de lei, 10 metri cubi de BCA, 20 metri cubi de masa lemnoasa, alimente in valoare de 5 milioane de lei (s-a insistat mai putin pe alimente, din cauza perisabilitatii), 30 tone de var, precum si 160 de milioane de lei. „Ne-am pus de acord cu reprezentantii Guvernului Romaniei si, la initiativa noastra, am ales judetul Hunedoara din mai multe motive. Sint citeva orase puternic afectate. Fiind si mai aproape de Mehedinti, ne-am pus de acord cu cei de acolo, cu comandamentul de urmarire a eliminarii efectelor inundatiilor“, a declarat Constantin Zimtea, prefectul judetului Mehedinti.

Convoiul format din cinci autocamioane a plecat ieri catre judetul Hunedoara, prima oprire fiind in localitatea Lupeni. Cele doua camioane incarcate cu 30 de tone de var si cu cei 20 de metri cubi de material lemnos au plecat direct din Cimpulung, respectiv din Baia de Arama. „Acum o jumatate de ora m-au sunat cei de la Patulele- Mehedinti. Au strins si ei sase tone de griu, dar vor sa-l macine si sa se duca in Hunedoara cu faina“, a mai spus prefectul Constantin Zimtea.

Pentru inceput, hunedorenii sint cei care vor primi sprijinul mehedintenilor, insa atentia autoritatilor se va indrepta in curind si spre Buzau, unde ploile torentiale din ultima perioada au afectat mai multe localitati din judet.

In actiunea de colectare a ajutoarelor s-au implicat Prefectura Mehedinti, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Directia Silvica, Crucea Rosie, Protectia Civila, dar si numerosi agenti economici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS