22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAi grija ce-ti doresti, pentru ca se poate indeplini!

Ai grija ce-ti doresti, pentru ca se poate indeplini!

Parchetul a intrat pe fir in scandalul facturilor lipsa

Parca raspunzind dorintelor economistului Gheorghe Mitarel, patronul firmei BOMI COMPANY si al SC ARAGON, Directia Generala a Finantelor a inaintat catre Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj notele de constatare in urma controlului incrucisat efectuat la cele doua firme pastorite de Gheorghe Mitarel si alte doua societati, control conform caruia statul a fost pagubit cu aproape doua miliarde de lei.

Intr-un drept la replica trimis pe adresa GdS, economistul Gheorghe Mitarel deplingea soarta jurnalistilor romani care „fara o sustinere a institutiilor abilitate nu au nici o sansa sa faca lumina in diverse cazuri. Cu atit mai putin cind obtin informatii din surse neautorizate“. Pentru Gheorghe Mitarel, un raport al Finantelor Publice Judetene reprezinta „surse care ii induc in eroare pe cititori“. Cit despre faptul ca jurnalistul trebuia mai intii sa se fi interesat la Parchet despre (in)existenta vreunui dosar penal, il informam pe domnul Mitarel ca instrumentarea unei astfel de cauze se face pe baza unui control sau a unui raport inaintat catre organul de cercetare, ceea ce s-a si intimplat, Finantele cerind Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj continuarea cercetarilor. Cit de nevinovate sint cele doua firme patronate de omul de afaceri vor stabili procurorii.

„Pentru fiecare leu primit, noi dam factura“

Gheorghe Mitarel spune insa ca nu avea habar pina acum ca s-a folosit cineva de numele firmelor sale pentru a vinde materiale de constructii. „Desi controlul Finantelor se refera la fapte de acum trei ani, de abia acum am aflat ce s-a intimplat. Respectivele facturi nu au stampilele noastre, ci sint contrafacute. Noi nu mai folosim astfel de facturi de multa vreme. Pentru fiecare leu primit, noi dam factura“, a mai spus Mitarel. Patronul BOMI COMPANY nu are idee daca cineva vrea sa-i faca rau, dar il banuieste pe un fost angajat care a lucrat la el mai demult. „Am facut plingere la Parchet impotriva lui Leoveanu F. si Paloiu J. pe 5 august, pentru mai multe facturi puse in circuitul comercial care au folosite in numele societatii noastre si identificate de organele de control la SC MARLOREX Craiova. Cele doua persoane nu au lucrat niciodata la noi“, a precizat Mitarel. Interesant de aflat este insa motivul pentru care una dintre societatile acuzate de finante, SC ARAGON SRL, este tinuta in viata de patronul BOMI COMPANY, chiar daca firma nu mai desfasoara nici un fel de activitate din februarie 2002. Explicatia patronului? „Costa mult sa o radiem de la Registru’, dar noi am depus mereu situatia financiara a societatii“, a spus Mitarel, patronul unei societati cu afaceri de miliarde de lei „cu acte in regula“.

Fara curiozitatea Finantelor, BOMI COMPANY putea fi fraudata in continuare

Chiar daca se mira ca jurnalistul nu a avut „curiozitatea de a verifica informatiile obtinute… intrebind si cealalta parte“ (detineti adevarul absolut?), lucru imposibil in conditiile in care chiar patronul BOMI COMPANY face apel la sustinerea institutiilor abilitate, Finantele Publice Dolj il pot lamuri pe deplin. In nota trimisa Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, institutia cere competenta cercetare a faptelor, numindu-l pe Gheorghe Mitarel „faptuitorul celor constatate“ in calitate de administrator al SC BOMI COMPANY. DGFP cere Parchetului sa dispuna masurile legale de incepere a cercetarilor, in vederea constatarii existentei sau inexistentei elementelor constitutive de evaziune fiscala, precum si stabilirea autorilor.

In functie de aceasta, Finantele vor dispune masura repunerii pe rol a cauzei si investirea Ministerului Finantelor pe latura civila pentru recuperarea prejudiciului stabilit. Conform purtatorului de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, in cazul celor doua societati s-au intocmit doua dosare cu numerele 53947II/6/2004 si 5392/II/6/2004. care au fost inaintate spre cercetare Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova. Suficient de autorizat pentru dvs, domnule Mitarel?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS