14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii, ingropati in gunoaie

Severinenii, ingropati in gunoaie

Primaria Drobeta Turnu Severin a achizitionat, de aproximativ un an, europubele, care, pe linga aspectul estetic, nu permit imprastierea gunoaielor. Numai ca majoritatea lor au rezistat foarte putin, capacele fiind distruse.

Daca principalele bulevarde si strazi ale orasului sint curate, nu acelasi lucru se poate spune despre cartierele marginase sau spatiile dintre blocurile muncitoresti.

Locul europubelelor este luat de containere invechite, iar autospecialele Salubritatii trec foarte rar. In jurul caminelor colectoare ale blocurilor-turn situate in apropierea Bazarului „Dunarea“ persista gunoaiele care degaja un iz greu de suportat.

In cartierul Crihala, locatarii blocului C5 de pe strada Crisan sint exasperati de mirosurile emanate de doua containere din 1970, situate la aproximativ zece metri de blocul lor. „Este inadmisibil. Un container deserveste cinci blocuri. Oricit de des ar trece cei de la Salubritate, nu au cum sa ridice toate deseurile menajere aruncate zilnic. Cei de la primarie trebuie sa ia masuri, sa gaseasca un alt loc pentru containere“, a spus Daniela Maracine, locatara a blocului C5.

S-ar putea spune ca intreaga periferie a municipiului Drobeta Turnu Severin este acoperita de gunoaie. Chiar daca exista o hotarire de consiliu local, prin care sint prevazute obligatiile asociatiilor de locatari si proprietari in ceea ce priveste pastrarea curateniei in jurul blocurilor, aproape nimeni nu o respecta, iar edilii sint preocupati doar de estetica si infrumusetarea centrului si a zonelor rezidentiale din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS