16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Dolj, luata cu asalt de 100 de fosti salariati ai VAGMAR Craiova

Prefectura Dolj, luata cu asalt de 100 de fosti salariati ai VAGMAR Craiova

• Protestatarii acuza lichidatorul financiar al societatii, SC MICROFINANCE SRL Craiova, ca nu vrea sa plateasca 8,3 miliarde de lei cistigate de sindicat in justitie ca plati compensatorii • Prefectul de Dolj, Ion Calin, cere AVAS sa verifice derularea contractului de vinzare-cumparare a activelor societatii craiovene catre SC SEFER SA Brazi

Aproape 100 de fosti salariati ai SC VAGMAR SA Craiova au participat marti la un nou protest in fata Prefecturii Dolj. Toti cei 181 de salariati ai intreprinderii au fost disponibilizati la inceputul lui 2003, dupa ce societatea a intrat in lichidare judiciara, iar activele au fost vindute pe bucati.

Protestatarii acuza lichidatorul judiciar, firma MICROFINANCE SRL Craiova, ca nu vrea sa le achite cele 8,3 miliarde de lei cu titlu de plati compensatorii, cistigate in instanta printr-o hotarire irevocabila a Curtii de Apel Craiova. Ei au cerut autoritatilor locale sa se implice in recuperarea banilor. In plus, disponibilizatii acuza firma care a cumparat activele SC VAGMAR SA ca nu a respectat termenele de plata si ca in acest caz, conform clauzelor din document, statul trebuia sa ceara rezilierea contractului de vinzare-cumparare.

VAGMAR, cumparata de o firma din Brazi

Activele societatii craioveane au fost cumparate cu 46,9 miliarde de lei de catre SC SEFER SA Brazi, despre al carei patron, Stefan Movila, se stie ca detine la ora actuala mai multe societati de profil in reparatii feroviare.

Cu toate acestea, fostii salariati nu cred ca firma lichidatoare nu are banii revendicati. „Consideram ca lichidatorul are banii respectivi, insa nu vrea sa-i dea“, a declarat liderul Sindicatului Liber VAGMAR, Toma Stanila.

Prefectul Ion Calin, care a primit la discutii delegatia trimisa de fostii salariati, a declarat, la rindul sau, ca nu poate sa se implice in acest conflict. „Prefectul nu-i poate ajuta in aceasta problema. Eu le recomnad sa contacteze un executor judecatoresc si sa puna in aplicare hotarirea definitiva si irevocabila pe care o detin.

Firmei MICROFINANCE ceea i se poate pune poprire pe conturi. In ce priveste contractul prin care s-au cumparat activele VAGMAR, eu o sa fac o sesizare catre AVAS pentru a se verifica daca termenele de plata au fost respectate“, a spus prefectul de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS