15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii nu se inghesuie la cumparaturi

Craiovenii nu se inghesuie la cumparaturi

De citiva ani, comerciantii romani au adoptat modelul occidental al reducerilor majore la articolele de imbracaminte si incaltaminte specifice sezonului aproape incheiat. Luna august este perioada optima pentru achizitionarea de articole de vara la preturi „ceva“ mai accesibile. Este „declarata“ luna reducerilor la articolele de vara… De citeva zile, majoritatea magazinelor craiovene intimpina clientii cu afise enorme prin care anunta procentul reducerilor pe care le ofera. Reducerile sint de 10%, de 50% sau chiar de 70%! Oferta este bogata, insa nici macar reducerile de pret nu-i indeamna prea mult pe craioveni sa iasa la cumparaturi…

Fiecare magazin are propriile tarife si implicit oferte de reduceri. Fie ca este vorba de doar doua saptamini sau chiar 30 de zile, perioada reducerilor in Craiova a inceput. Comerciantii sint increzatori in cresterea vinzarilor si chiar epuizarea stocurilor existente, pentru a fi introduse noile colectii de articole de imbracaminte si incaltaminte toamna-iarna.

„Incepind cu 1 august, conducerea magazinului a adoptat modelul reducerilor de sezon si pe cel al soldurilor. Sint reduceri la haine chiar de 70% din pretul la care s-au vindut initial. Din pacate, oamenii nu prea se inghesuie sa cumpere. Avem si articole de primavara pe care le scoatem in continuare la vinzare, dar la un pret destul de mic. Suprapunerea perioadei concediilor cu cea a reducerilor cred ca este principalul motiv al lipsei clientilor din magazine! Ne asteptam la o avalansa de cumparatori spre sfirsitul lunii august. Majoritatea clientilor nostri sint tineri, care profita din plin de oferta reducerilor pentru a-si imbogati garderoba. In citeva saptamini se vor introduce in magazine noile colectii de toamna!“, a spus Manuela Cristea, administratoarea unui magazin din Craiova.

Preturile sint destul de mari pentru buzunarele multor craioveni

O fusta care se putea achizitiona cu 600.000 de lei se gaseste acum la 250.000-400.000 de lei, pretul pantalonilor s-a redus cu aproximativ 200.000 de lei perechea, rochiile se gasesc la 400.000 de lei, costumele de vara la 600.000-800.000 lei. Incaltamintea care se vindea cu 800.000-1.500.000 se gaseste acum la preturi intre 500.000 si 800.000. „Articole de imbracaminte si incaltaminte sint intr-adevar foarte multe. Dar, daca doresti sa cumperi produse de calitate, preturile, si in urma reducerilor, sint destul de mari pentru buzunarele multor craioveni. Eu, de exemplu, nu-mi pot permite sa cumpar sandale care au pretul, in urma reducerii, de 800.000 de lei Normal, daca au avut preturi enorme de vinzare, reducerile nu inseamna nimic pentru noi, clientii. O sa imi caut haine, dar poate doar prin tirgurile comerciale din oras, unde, asa cum stim, marfa este de calitate indoielnica, dar nu-mi pot permite achizitionarea din alta parte! Intram de curiozitate in magazine, ne uitam si plecam“, a spus Mariana Dobre.

Exista si o lege care permite vinzarea la preturi reduse a articolelelor care ies din perioada de sezon. Legea 650 din anul 2002 precizeaza insa citeva reguli stricte pe care orice comerciant trebuie sa le respecte. Cumparatorii trebuie informati cu precizie despre reducerile practicate, trebuie mentionate ambele preturi de desfacere ale marfii, cel dinaintea reducerii si cel practicat in urma reducerii, dar si procentul cu care pretul a fost micsorat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS