21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudetul Vilcea, la un pas de a pierde 85 de miliarde de lei

Judetul Vilcea, la un pas de a pierde 85 de miliarde de lei

Constructorul nu isi respecta termenele prevazute in contract

Localitatile vilcene Susani, Perisani si Ionesti sint pe punctul de pierde banii de la Uniunea Europeana, obtinuti anul trecut finantare pe proiecte SAPARD, in valoare de 84,5 miliarde de lei, din vina societatii constructoare SC CONDOR SRL. Aceasta a cistigat licitatia, dar ulterior a predat lucrarea spre executare Antreprizei de Constructii Cai Ferate Vilcea. Proiectele aflate in derulare au ca termen de finalizare 30 septembrie 2004, iar pina in prezent sint realizate in proportie de 30 – 40%. Edilii-sefi ai localitatilor respective sustin ca nu au nici o modalitate de constringere a firmei constructoare, pentru a preda lucrarile la timp.

„Nu avem ce sa le facem. De la inceput le-am spus ca avem un termen care trebuie respectat, pentru ca altfel pierdem finantarea in valoare de 22 de miliarde de lei. Au promis ca vor termina la timp si ne-am ales numai cu promisiuni“, a spus Constantin Enache, viceprimarul comunei Perisani, localitate care are un proiect in derulare pentru alimentare cu apa.

Intr-o situatie similara este si primarul comunei Ionesti, Ion Catanoiu, care are in desfasurare un proiect in valoare de aproximativ 25 de miliarde de lei, pentru o lucrare de asfaltare a unui drum comunal. „Executantul lucrarii sustine ca se va incadra in termenul stabilit, dar totul depinde de promisiunile pe care le primesc de la firma care a cistigat licitatia. Speram sa nu pierdem finantarea de 24,9 miliarde de lei“, a precizat primarul comunei.

Aurel Vladoiu, prefectul judetului Vilcea, sustine ca primarii celor trei localitati, dar si reprezentantii firmei constructoare sint vinovati, deoarece nu au facut demersurile necesare pentru a-l determina pe constructor sa grabeasca executarea lucrarilor. „O sa piarda fonduri importante care le vin la nas“, este de parere prefectul de Vilcea. Reprezentantii prefecturii au incercat de nenumarate ori sa impulsioneze firma constructoare sa respecte termenele stabilite prin contract, insa fara sorti de izbinda. Daca nu se va ajunge la un consens in cel mai scurt timp, cele aproape 85 de miliarde de lei se vor duce pe apa simbetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS