23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStefirta, la loc comanda!

Stefirta, la loc comanda!

• Consilierul municipal PSD Emil Stefirta a luat parte la votarea unui proiect de hotarire la care proiectul de urbanism fusese executat de SC AEDILIA PROIECT SRL, firma sotiei sale • Pentru ca s-a incalcat Legea anticoruptie, Prefectura Dolj cere consiliului local revocarea hotaririi cu pricina

GdS a scris in numarul de joi ca CL Craiova a favorizat firma sotiei consilierului PSD Emil Stefirta, SC AEDILIA PROIECT SRL. Consiliul local a adoptat fara probleme o hotarire urbanistica al carei proiect fusese executat de firma in cauza, apoi a retras una similara, pe motiv ca terenul la care se facea referire ar fi in comuna Cosoveni si nu in Craiova. In fapt, ambele terenuri sint situate pe aceeasi tarla, dar numai cea la care proiectul fusese executat de AEDILIA PROIECT a fost votat.

Stenograma sedintei l-a dat de gol

Lucrurile nu s-au oprit aici. Ieri, redactorii GdS au descoperit in stenograma sedintei extraordinare din data de 2 august a CL Craiova ca punctul patru de pe ordinea de zi, cel la care documentatia fusese facuta de SC AEDILIA PROIECT SRL, firma sotiei consilierului PSD Emil Stefirta, a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Prin urmare, a votat favorabil si Emil Stefirta, care a incalcat astfel Legea anticoruptie si a intrat in conflict de interese. In consecinta, hotarirea cu pricina va fi declarata nelegala de catre Prefectura Dolj.

„Conform Legii 161/2003, a conflictului de interese, hotarirea cu pricina este lovita de nulitate, deoarece consilierul care avea un interes direct aici nu a iesit din sala sau nu s-a abtinut de la vot. Legea nu precizeaza vreo sanctiune pentru consilierul in cauza. Prefectura Dolj va cere CL Craiova sa revoce hotarirea cu pricina. In caz ca refuza, va fi dat in judecata“, a declarat Ionel Ciobotea, secretarul general al Prefecturii Dolj.

Consilierul Stefirta a recunoscut, in cele din urma, ca se afla in conflict de interese si a incalcat Legea anticoruptie: „Am fost plecat prin sala si am confundat punctul patru, la care trebuia sa ma abtin, cu punctul cinci de pe ordinea de zi, care intre timp fusese retras de consilieri“, s-a scuzat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS