13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Asociatiile de proprietari din Slatina ar putea fi desfiintate

Pina la 1 septembrie, daca treburile merg conform planului, majoritatea asociatiilor vor deveni amintire. Primaria Slatina a programat, incepind cu 16 august, sedinte ale Adunarii Generale a proprietarilor, in care slatinenii sa hotarasca daca mai vor sau nu aceasta forma asociativa. Tot atunci, reprezentantii primariei vor prezenta rezultatele controlului realizat in cadrul fiecarei asociatii in parte, iar administratorii si presedintii, acolo unde este cazul, vor da socoteala proprietarilor. „Rog slatinenii sa fie prezenti la aceste Adunari Generale, pentru a scapa de probleme“, invita primarul Darius Vilcov, care precizeaza ca in functie de data finalizarii controalelor se vor acorda si facilitatile promise: scutire la plata penalitatilor, 5 metri cubi de apa gratuit, lunar, pentru familiile cu un venit pe membru de familie mai mic de 2.500.000 de lei. De la 1 ianuarie 2005, indiferent ca proprietarii se pronunta pentru pastrarea asociatiei sau pentru desfiintarea ei, plata apei si a serviciilor de salubritate se va face la incasatorii de teren.

Filme „compensate 100%“ pentru unii pensionari

147 de pensionari doljeni care au lucrat in institutiile de cultura vor avea, incepind de miercuri, acces liber pe viata la film, teatru sau la alte manifestari culturale. Ei au primit din partea prefectului de Dolj, Ion Calin, permise permanente de acces emise de Ministerul Culturii si Cultelor. Conform Hotaririi de Guvern nr. 385/2004, acestia au acces gratuit in orice institutie de cultura de pe teritoriul Romaniei (teatre, cinematografe, muzee, case memoriale sau alte institutii de cultura), cu conditia sa se programeze inainte. Permisele respective sint nominale, securizate, si pot fi retrase definitiv daca sint imprumutate unei alte persoane.

Managerii din Oltenia invata cum sa protejeze mediul

La sfirsitul acestei luni se va finaliza proiectul „Oltenia Environmental Euro-Info Center“, initiat de Camera de Comert si Industrie Oltenia (CCIO), proiect cofinantat din fonduri PHARE, privind protectia mediului si dezvoltarea socio-economica. Scopul declarat al programului a vizat promovarea prevederilor legislatiei de mediu a Uniunii Europene in rindul firmelor din zona Olteniei, institutiilor si organizatiilor cu atributii in acest domeniu. In acest sens, la CCIO s-a creat un centru de informare cu privire la protectia mediului in UE, avind drept scop sprijinirea adoptarii si implementarii acquis-ului comunitar, precum si identificarea problemelor de protectie a mediului in regiunea sud-vest Oltenia.

Tirgurile Electroutil si Autoshow – la sfirsitul lunii

Incepind cu 28 august, Camera de Comert si Industrie Oltenia va organiza la Casa Tineretului tirgul expozitional Electroutil. In aceeasi perioada va avea loc si expozitia Autoshow Oltenia la care vor fi expuse autovehicule, piese de schimb auto, alarme auto si anvelope. Tirgul Electroutil va prezenta, printre altele, aparatura electrocasnica, telecomunicatii si tehnica de calcul.

CFR Calatori vinde fier vechi la licitatie

Bursa de Marfuri Craiova va organiza pe 11 august o licitatie cu strigare pentru vinzarea de deseuri metalice feroase si neferoase disponibilizate de CFR Calatori. Societatea feroviara intentioneaza sa scape de mai multe deseuri de sina, otel din osii de vagoane, deseuri de aluminiu, bronz sau span. La licitatie pot participa doar persoanele juridice care au autorizatie de valorificare a deseurilor emisa de Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor. Daca nu se va prezenta nici un ofertant, licitatia se va relua la o data ulterioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS