23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRamona a fost la un pas de a-si imbolnavi copilul

Ramona a fost la un pas de a-si imbolnavi copilul

Ramona Iuliana Dumitru are 19 ani. De curind, a nascut o fetita. Increzatoare in sfaturile medicului de familie, a fost la un pas de a-si imbolnavi copilul. Dupa doua luni in care femeia a suportat dureri ingrozitoare si sfatul medicului de familie, femeia a mers la spital pentru o interventie chirurgicala. „E ciudat ca asa ceva se mai intimpla in zilele noastre si mai ales ca tinara vine dintr-o localitate unde exista cabinet medical, medic de familie“, a spus doctorul Gabriel Chiriac, chirurgul care a examinat-o pe Ramona.

„Doamna doctor, ce ma fac acum?“

Ramona are 19 ani si este deja mamica. In urma cu trei luni, a dat nastere unei fetite. La numai o luna de la nastere insa, femeia a inceput sa aiba probleme de sanatate. Spune ca totul a inceput de la un „furuncul“, care i-a aparut pe un sin. „M-a examinat doamna doctor atunci cind a venit acasa sa vada fetita“, a declarat Ramona. „Mi-a spus ca e ceva obisnuit si li se intimpla multor femei care alapteaza, ca pot sa-i dau in continuare copilului lapte din acel sin. Copilul minca, dar de fiecare data vomita. Mama mi-a spus ca am ceva daca nu mai vrea fetita sa suga“, povesteste Ramona. Aceasta a mers din nou la doctorita Mangu, care i-a dat un tratament „de vreo 500.000 lei, gentamicina si nu stiu mai ce“, insa tinerei tot nu i s-a retras infectia.

Dupa citeva saptamini, deoarece durerile nu cedau si, din cauza infectiei, sinul femeii s-a inflamat. Ramona a renuntat de o luna si jumatate sa mai alapteze fetita, dar, fiindca incepuse sa se simta mai rau, iar infectia nu se vindeca, s-a adresat inca o data doctoritei Elena Mangu.

„«Nu mai am ce sa-ti fac, trebuie sa te taie», asa mi-a spus ultima data cind m-a vazut. Mi s-a taiat respiratia cind am auzit-o“, povesteste Ramona.

„Cum ies din spital ma mut de la ea“

La spital, tinara a fost diagnosticata cu mastita acuta dreapta, care, din cauza ca nu a fost tratata, a supurat. Medicul care a incizat-o, Gabriel Chiriac, a fost surprins de gravitatea mastitei. Ramona Dumitru e hotarita sa-si schimbe medicul de familie. „Cum ies din spital ma mut de la ea. Merg la doamna doctor Bratu, care e mai buna, chiar daca are cabinetul in Bircei. Doctorita Mangu m-a bagat in spital. M-am inscris la ea fiindca era singura. Nimeni nu este multumit de ceea ce face doctorita. Multi au plecat de la ea“, povestea Ramona. Tinara spune ca doctorita Mangu vine cind vrea la cabinet, ca nu este zilnic la cabinetul din comuna. „Ea e din Pitesti, parca face naveta, de bolnavi ii pasa mai putin. Retete compensate nu are“, a spus Ramona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS