15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din fintinile publice din Drobeta Turnu Severin au apa infestata

Jumatate din fintinile publice din Drobeta Turnu Severin au apa infestata

Aproape jumatate din fintinile publice din Drobeta Turnu Severin sint infestate bacteriologic sau chimic. Doua contin nitrati si deservesc unitati scolare.

Cu toate acestea, severinenii prefera sa bea apa din fintini, in schimbul celei de la robinet, provenite din Dunare.

Reprezentantii DSP efectueaza in aceasta perioada numeroase analize, multe la cererea cetatenilor. Ei analizeaza calitatea apei de doua ori pe an, din bugetul propriu, insa pe timpul verii, de cite ori este nevoie. Ultimele analize efectuate de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Mehedinti la apa provenita din fintinile publice arata ca, din totalul de 30, aproape jumatate sint infestate bacteriologic sau chimic. Potrivit medicului specialist in Igiena Mediului, Daniela Ulceluse, probleme ridica doua surse de apa din cartierul severinean Schela. Majoritatea locuitorilor consuma apa din fintinile publice, considerind ca este mult mai buna decit cea de la robinete, provenita din Dunare.

Primaria Drobeta Turnu Severin a plasat de anul trecut pe fintinile respective placute cu mentiunea «Apa nepotabila». Consumul apei cu nitrati duce la aparitia cianozei infantile, la copiii in virsta de pina la un an. Apa contine permanent nitrati, insa o dezinfectie totala nu se poate face intrucit este vorba de o infiltrare prin subsol. Printre cele 11 fintini cu apa infestata se numara: Banovitei 11, Calea Cernetiului 11, Artarului Schela, cea de la Gradinita Schela, Voditei-Schela, Dudasul Schelei 1 si 2, precum si fintina din zona sensului giratoriu de pe Calea Timisoarei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS