17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColecta umanitara pentru sinistratii din judetul Gorj

Colecta umanitara pentru sinistratii din judetul Gorj

Parohia Sfintul Calinic Cernicanul din Craiova organizeaza pina pe 15 august o colecta umanitara pentru sinistratii din judetul Gorj. Preotul bisericii situate in cartierul Valea Rosie impreuna cu enoriasii au hotarit lansarea unei actiuni umanitare de ajutorarea a celor loviti de capriciile vremii. Parohia nu este la prima colecta de acest gen. Apelul disperat al semenilor a fost auzit si in anii trecuti. „De cind s-a infiintat Parohia Sfintul Calinic Cernicanul am organizat patru colecte pentru oamenii nevoiasi din tara. Trei colecte au fost organizate anul trecut pentru sinistratii din Tirnaveni, Cimpeni si Argintesti, iar alta pentru incendiul dezastruos la gospodaria unei familii din Ghindeni. Anul acesta, ajutoarele strinse le vom duce sinistratilor in urma inundatiilor produse in judetul Gorj. Nu ne-am hotarit inca in ce localitate le vom distribui. Rugam toti oamenii cu suflet si cu credinta in Dumnezeu sa-si ajute semenii aflati la necaz. Un ajutor cit de mic din partea fiecaruia din noi poate contribui nespus“, a spus Marin Albu, preotul parohiei.

„Puteam fi noi in locul lor!“

Zeci de oameni nu au ramas indiferenti la problemele semenilor. Au adus la biserica haine, incaltaminte, paturi, alimente neperisabile: orez, zahar, ulei, fasole, cereale. Cei care doresc si au posibilitatea pot oferi si bani in cutia milei de la biserica.

„Am adus, dupa puterile mele, ce am considerat ca le poate fi de folos. Oricum, aveam haine in casa pe care nu le mai purtam, dar pe care acesti oameni, ramasi saraci peste noapte, le pot folosi. Am adus si alimente, iar in ziua plecarii transportului o sa aduc si citeva piini. Asta este pomana adevarata, sa iti ajuti semenul aflat la nevoie si necaz! Puteam fi noi in locul lor“, a spus Eleonora Dinca, pensionara din Craiova.

„Am venit impreuna cu fetita mea de sase ani sa aducem un pachet pentru oamenii care au fost napastuiti de soarta! Am adus hainute de-ale fetitei, care-i ramasesera mici, si citeva pungi de orez si zahar. Stiu ca e putin, mi se rupe sufletul de bietii oameni, dar mai mult nu am avut posibilitate“, a spus Maria Geana, de 32 de ani, din Craiova.

La apelul lansat de preot au raspuns zeci de craioveni, oameni simpli, dar si firme de confectii si asociatii umanitare. „Pachetele pentru sinistrati se primesc zilnic, de luni pina simbata intre orele 8.00-20.00, iar duminica, intre orele 8.00 si 13.00. Ii rugam pe cei care vor sa aduca piine sa vina cu ea duminica, 15 august. Donatiile vor fi distribuite luni, 16 august!“, a precizat preotul Marin Albu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS