24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTirgul de flori „Gradinile Severinului“- la prima editie

Tirgul de flori „Gradinile Severinului“- la prima editie

Municipiul Drobeta Turnu Severin gazduieste in aceste zile un eveniment de exceptie: Tirgul de flori „Gradinile Severinului“. Aflat la prima editie, proiectul presupune organizarea de expozitii de prezentare si vinzare a unor plante de gradina, de apartament, exotice, rasaduri de flori, arbusti ornamentali, dar si amenajari de gradini si spatii verzi, gradini japoneze si fintini arteziene.

Pe linga firme din Pitesti, Bucuresti, Arad, Baia Mare, Curtea de Arges, Drobeta Turnu Severin sau Sibiu, mai sint prezente si firme care propun ceramica artizanala si decorativa, nisipuri si pietrisuri colorate pentru alei de gradina. Dupa primele 24 de ore de la deschiderea tirgului, cei mai cautati au fost trandafirii japonezi, bananierii, bonsaii si gardenia. „Cel mai mult s-au vindut trandafirii japonezi si gardenia. Primul la 290.000 de lei, iar gardenia, la 350.000 de lei. Este acceptabil pina acum, avind in vedere ca este prima editie“, a spus Daniela Patriciu, din Pitesti. „A mers destul de bine. La inceput am avut dubii, ne-am intrebat daca va merge, pentru ca este ceva nou, insa, spre surprinderea noastra, a mers chiar foarte bine. Aici se cauta mai toate tipurile de plante. Incepind de la bonsai si pina la ficusi. Acum se cauta si magnoliile. Noi le punem la dispozitie clientilor material informativ si le dam si sfaturi“, a afirmat un alt participant din Bucuresti.

Preturile plantelor si ale arbustilor variaza in functie de marimea acestora. Puteti sa scoateti din buzunar intre 50 si 60.000 pentru un bonsai si 350.000 de lei pentru un bananier sau un ficus. Pina pe duminica, 1 august, invitatii vor avea parte de un program ce consta in vizitarea municipiului si a principalelor puncte de interes cultural, a Clisurii Dunarii si, nu in ultimul rind, de un concert de muzica populara romaneasca, sustinut de Ansamblul „Danubius“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS