Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

-

Dosarele CL Craiova, transformate in dischete

Nici nu si-au intrat bine in piine, ca noii consilieri municipali ai Craiovei au inceput sa se plinga de greutatea dosarelor care li se distribuie inaintea sedintelor ordinare ale CL. In aceste dosare, orice proiect de hotarire supus dezbaterii este insotit de o serie de documente, ceea ce face ca greutatea hirtiilor pe care consilierii le cara sa depaseasca uneori patru kilograme. Asa ca joi, in sedinta CL Craiova, unii alesi locali au avut ideea ca materialele de sedinta sa fie disponibile si in format electronic, ideea parind a fi agreata de executiv. „Asa e mult mai usor. Daca se publica pe site-ul de internet al primariei, pot fi consultate si de cetateni. Eu, spre exemplu, le pot vizualiza de pe laptop-ul personal“, a spus consilierul Dragos Cotarcea.

Bonus de patru milioane de lei pentru opt consilieri judeteni

Opt consilieri judeteni din Gorj, majoritatea de la PSD, isi vor rotunji veniturile cu peste patru milioane de lei pe luna, dupa ce au fost desemnati membri in cadrul Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica (ATOP). Acestia vor participa la o singura sedinta pe luna si vor primi 15% din salariul brut al presedintelui consiliului judetean, care este de 31 de milioane de lei. Maria Mota, consilier PD, a contestat alegerea lui Ilie Rautescu, fostul primar al orasului Rovinari, si a lui Ion Iorga, fostul primar al municipiului Motru, in ATOP ca reprezentanti ai comunitatilor locale: „Acestia au pierdut alegerile si s-a gasit o modalitate pentru a fi recompensati. Presedintele Consiliului Judetean Gorj a propus doi oameni care au pierdut alegerile in localitatile pe care le reprezinta. Nu este de ici, de colea sa primeasca 300 de milioane de lei in patru ani. Trebuie numiti reprezentanti ai fundatiilor si tineri, nu persoane care au aproape 60 de ani“. Pe linga acesti bani, consilierii mai primesc o indemnizatie lunara de aproximativ patru milioane de lei.

Retete compensate pentru pensionarii cu venituri mici

Pensionarii care au venituri mai mici de sase milioane de lei vor beneficia in luna august de o compensare de 90% la prescriptiile medicale. In evidenta Casei de Asigurari de Sanatate Dolj sint inscrisi 199.856 de pensionari, dintre care 198.693 au venituri mai mici de sase milioane de lei. „O data cu introducerea acestei masuri a guvernului, care vizeaza protectia sociala a pensionarilor, estimam ca retetele compensate sa aiba o mai mare adresabilitate in rindul persoanelor virstnice. Consumul mediu lunar al retetelor acordate acestei categorii de pensionari este de 31.442. Sumele necesare pentru decontarea medicamentelor livrate in acest nou sistem vor fi alocate la rectificarea bugetara, speram noi, incepind cu 15 august“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatoare de cuvint a CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...