8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn craiovean incearca sa isi obtina legal drepturile

Un craiovean incearca sa isi obtina legal drepturile

Constantin Bercheriu avea un apartament la Filiasi si o familie fericita. In 2001, s-a decis sa-l vinda si sa se mute in Craiova. Cu banii pe care ii avea si-a cumparat un teren la marginea orasului, teren care i-a adus numai necazuri. In prezent, pentru a-si gasi dreptatea, el ameninta ca va da in judecata Primaria Craiova.

Constantin Bercheriu are toate actele necesare pentru terenul pe care si-a ridicat casa. Totusi, el nu detine nici o autorizatie de construire, fiind privat, din aceasta cauza, de furnizarea curentului electric. „Din pacate, desi am incercat de nenumarate ori sa imi scot actele pentru a fi in legalitate, nu am reusit. Ca o ultima speranta am apelat si la domn’ primar sa vad daca ma poate ajuta. Nu sint numai eu in aceasta situatie insa. Zeci de familii nu au lumina pentru ca primaria nu le-a dat autorizatii pe case. Va dati seama cum traim aici. Daca stiam ca voi ajunge in situatia asta, nici nu cumparam terenul. Lumina in casa am numai daca folosesc bateria de la masina. Nu avem nici frigider, pentru ca nu-l putem folosi. Unii vecini mai fura curent. Nu de putine ori i-a prins politia si i-a amendat. Nu este vina lor, dar ce sa faca, pentru ca nu au alta solutie… Inainte de alegeri am fost la ELECTRICA sa mai intervin o data pentru a avea si eu curent, legal. Am fost respins si de data asta.

Daca nici saptamina asta nu primesc un raspuns pozitiv, sint hotarit sa actionez primaria in judecata. Asa a facut un vecin si a reusit sa isi deschida partida. In cazul in care cistig, pe baza hotaririi pronuntate, am dreptul de a beneficia de curent. Nu ii inteleg pe cei de la ELECTRICA. Noi ne luptam sa intram in legalitate, iar ei ne imping sa furam“, a declarat Constantin.

Lipsa apei potabile, o alta problema

Pe linga lipsa energiei electrice, Becheriu si vecinii sai se confrunta si cu lipsa apei curente. Din aceasta cauza, oamenii sint nevoiti sa mearga citiva kilometri pina la cel mai apropiat izvor pentru a lua apa potabila. A devenit deja un obicei ca ei sa isi imprumute butoaiele pentru a cara cit mai multa apa. „Niciodata nu am crezut ca voi ajunge sa traiesc in conditiile astea. Terenul pe care l-am cumparat mi-a adus numai necazuri. Am crezut ca am facut o afacere buna, dar s-a dovedit o nenorocire. Nici apa nu avem. Cu spalatul e cam greu, dar ce sa facem? Parca am trai in Evul Mediu. Nu stiu de ce autoritatile nu iau atitudine. Daca stiau ca ne tin in conditiile astea, nu ar fi trebuit sa vinda terenurile pe care noi ne-am construit casele“, a incheiat Becheriu. Cei care nu au cu ce sa aduca apa de la izvor fac apel la vecini pentru a-i ajuta. Batrinii s-au obisnuit cu situatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS