30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate MEC are datorii de sapte miliarde catre profesorii doljeni

MEC are datorii de sapte miliarde catre profesorii doljeni

Cadrele didactice care au participat la examenul de bacalaureat si la concursul de titularizare nu si-au primit banii pentru munca depusa in comisii, supraveghere, evaluare etc., sustine Constantin Rada, presedintele filialei Dolj a FSLI, Ministerul Educatiei avind datorii la Dolj de aproape sapte miliarde de lei.

Profesorii evaluatori de la bacalaureat au primit, cu intirziere, doar o parte din bani, in timp ce cadrele didactice supraveghetoare nu au primit nimic. Profesorii evaluatori din invatamintul preuniversitar care au fost in comisii mixte cu universitarii au avut parte de acelasi „tratament“.

Constantin Rada, presedintele filialei Dolj a FSLI a spus: „Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint face un apel catre colegii nostri de a nu mai participa la urmatoarea sesiune de bacalaureat din acest an si la nici un examen ori concurs inainte ca sindicatele din invatamint sa negocieze cu Ministerul Educatiei si Cercetarii modul de plata a acestor examene“.

Deoarece nici pina in prezent cele aproape sapte miliarde de lei nu au sosit la Dolj, Rada spune ca FSLI este pusa in situatia de a actiona Ministerul Educatiei in instanta, pentru a cere inclusiv daune pentru profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...