6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie suporta laturile vecinilor

O familie suporta laturile vecinilor

Familia Sandu traieste de peste 30 de ani pe strada Leandrului nr.13 din Craiova. Dorind sa aiba liniste, si-au cumparat casuta in care sperau ca vor avea toate conditiile. Cei doi batrini traiesc dintr-o pensie de 1.400.000. In fata portii lor este un sant, prin care se scurg resturile si apele reziduale din zona. In curte le intra zilnic mizeria, iar casa le-a fost distrusa din cauza infiltratiilor din ziduri. Broastele le-au invadat curtea, iar din cind in cind, prin fata curtii apar chiar si… serpii.

„Santul“ prin care se scurg gunoaiele, apa si chiar mizeria de la WC-urile vecinilor trece chiar prin fata casei familiei Sandu. „De patru ani parca traiesc un cosmar. Casa si curtea noastra sint asezate mai jos decit nivelul strazii. Nici noi si nici vecinii de pe strada Barbatesti nu avem canalizare. Toata mizeria, laturile pe care le arunca fiecare intra in curtea mea. In fata portii este o balta, iar in jurul ei s-a creat deja un stufaris“, a povestit Ana Sandu.

Familia Sandu a facut numeroase sesizari la primarie si chiar la Inspectia Sanitara. In luna mai, o echipa de la Directia de Sanatate Publica Dolj a venit la fata locului pentru a constata mizeria in care este obligata sa traiasca aceasta familie.

„Nici unul dintre locatari nu face dovada evacuarii apelor reziduale din gospodarii pe baza de chitanta, prin Serviciul de Salubritate autorizat, fapt care contravine ca flagrant conform legislatiei sanitare in vigoare. Asta este tot ce au sesizat pe procesul-verbal. Asta a fost tot. I-au atentionat intr-adevar pe vecini sa nu-si mai arunce mizeria si laturile in strada… De atunci n-a mai venit nimeni pe aici. Cei de la primarie nici nu s-au obosit cel putin sa vina sa vada conditiile in care sintem nevoiti sa traim“, a spus disperata Ana Sandu.

Din cauza infiltratiilor de apa, casa s-a distrus. Peretii sint plini de mucegai, crapaturile in ziduri sint de o palma, tocurile usilor si geamurilor au putrezit… Toata munca de-o viata le-a fost distrusa. „Casa sta sa cada, iar prin pereti se vede afara. Ne-au putrezit toate lucrurile, chiar si putinele haine pe care le aveam in sifonier!“, a mai spus femeia.

„Seara se aud broastele, iar mirosul este insuportabil… Nici nu putem sta in curte sau sa aerisim casele. Parca traim undeva, izolati in pustietate… Avem noroc acum ca nu a mai aruncat lumea animale moarte si oase in balta. De obicei este dezastru!“, a continuat povestea vecina familiei Sandu.

Batrinetea chinuita a celor doi oameni

Ana Sandu are 68 de ani, iar sotul sau, Nicolae, 75 de ani. Singurul venit al lor este pensia de 1.400.000 de lei. „Am vrea sa ne renovam casa, sa n-o lasam sa cada pe noi, dar din ce? Sotul meu este bolnav si aproape nevazator. S-a operat, a facut implant de cristalin la un ochi. Cu celalalt nu vede deloc… Nu am dori decit sa clarifice cineva problema baltii din fata portii noastre. M-am saturat. Zilnic stau cu miinile si cu picioarele in mizerie sa am grija sa nu-mi intre apa in curte. E si tubul prin care se scurge mizeria infundat. Sa trimita pe cineva sa-l desfunde. M-am saturat sa mergem mereu in audiente. Autoritatile nu ne baga in seama. Balariile de la poarta, chiar pe bulevard, sint mai inalte decit mine. Degeaba le tai. Ele trebuie scoase cu radacina din pamint. De ceva timp imi e si frica sa mai intru in buruieni, am vazut serpi“, a mai spus Ana Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS