24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar trei sferturi din terenurile agricole din Gorj au fost retrocedate

Doar trei sferturi din terenurile agricole din Gorj au fost retrocedate

Primariile comunelor Logresti si Sacelu, din judetul Gorj, sint pe ultimele locuri in ceea ce priveste retrocedarea pamintului, putin mai mult de jumatate din suprafata revendicata fiind pusa in posesie.

Primaria Sacelu nu a pus in posesie decit 56%, iar Primaria Logresti, 58%. Ilena Spiroiu, sefa Oficiului de Cadastru si Geodezie Gorj, a spus ca taranii si-au identificat pamintul, dar refuza sa ia in posesie si terenul de pe dealuri, pe care l-au solicitat: „Logresti este un caz aparte.

Oamenii si-au identificat proprietatile si le muncesc, dar refuza sa le ia in proprietate din cauza impozitelor. Terenul acesta este in special pe dealuri. Este inadmisibil ca, dupa 13 ani, sa existe astfel de situatii. La nivelul judetului Gorj am eliberat 94% din titlurile de proprietate, dar numai 75% in ceea ce priveste suprafata pusa in posesie.

Avem titluri completate cu 28.000 ha, dar nu le putem elibera fiindca proprietarii refuza sa ia in posesie 6.000 ha“. Ileana Spiroiu a adaugat ca Primariile Glogova si Hurezani nu au eliberat in acest an nici un titlu de proprietate, iar Primaria Godinesti a emis un singur titlu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS