16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Scornicesti a inceput marea cirpeala

La Scornicesti a inceput marea cirpeala

Autoritatile din Scornicesti si-au amintit de gropile din asfaltul din oras si au demarat campania de asfaltari. Deocamdata va avea prioritate portiunea de drum judetean care strabate orasul, unde nu s-au mai efectuat lucrari de intretinere de patru ani. Restul strazilor au fost lasate pe mai tirziu, dupa ce vor veni sume mai mari la buget. Pe carosabil s-au format adevarate cratere uriase pe care nici cel mai experimentat sofer nu le putea ocoli integral. Initial, lucrarea de plombare a gropilor cuprindea portiunea de drum de la intersectia cu DE 574 si se intindea pina la intrarea in satul Poboru. Lucrarea de plombare si asfaltare a fost demarata in urma cu doua luni, dar s-a impotmolit acum trei saptamini, cind s-a ajuns in… centrul orasului. Aici, pe ambele sensuri de mers, pe o distanta de aproximativ doua sute de metri, asfaltul a fost frezat si… lasat de izbeliste probabil pentru alegerile din 2008. Pina in prezent, desi a fost executata doar pe jumatate, lucrarea a costat consiliul judetean doua miliarde de lei.

Primarul orasului Scornicesti, Ion Nedelea, a explicat stoparea lucrarilor de asfaltare: „Dupa calculele mele, pentru portiunea de drum care a mai ramas de plombat am mai avea nevoie de doua miliarde de lei. Portiunea de 200 de metri de pe bulevardul Muncii a fost frezata si va fi asfaltata in intregime. Doar aceasta portiune ne va costa peste 500 de milioane de lei. Noi intentionam ca dupa rectificarea bugetara de joi sa continuam si restul lucrarii“.

Locuitorii orasului nu sint insa la fel de optimisti precum noul edil-sef, dar sint multumiti de faptul ca s-au mai plombat din sutele de gropi din oras. Pavel Neacsu, unul dintre sutele de soferi care este nevoit sa conduca un autoturism pe strazile periculoase din oras, isi aminteste de anii cind masina i se scufunda in gropile imense din asfalt: „Sa speram ca lucrarile de acum nu sint facute de mintuiala, ca data trecuta. Nici acum nu este cine stie ce, dar s-au mai astupat din gropi. Acum sa vedem cind se va termina cu plombatul asta, macar sa fie pina la iesirea din oras“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS