17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj asteapta de 13 ani sa se mute intr-un sediu nou

ISJ Dolj asteapta de 13 ani sa se mute intr-un sediu nou

Viitorul sediu al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj este „vechi“ de aproape 13 ani. Situatia este cauzata de faptul ca nu au existat bani pentru finalizarea constructiei situate linga Institutul de Proiectari Craiova. Conducerea inspectoratului este de parere ca, la sfirsitul acestui an, o parte din personal s-ar putea muta „in casa noua“. La aceasta data, in actualul sediu al inspectoratului scolar isi desfasoara activitatea 45 de persoane, la care se adauga si cei 20 de angajati ai Casei Corpului Didactic.

„Ministerul ne-a alocat cinci miliarde de lei si lucrarile sint in desfasurare. Daca am primi si cele trei miliarde de lei, care ne-au fost promise, jumatate din cladire ar fi functionala si ne-am putea muta in noul sediu. In partea a doua am putea muta si angajatii Casei Corpului Didactic“, a declarat profesor Constantin Busoi, inspector general al Inspectoratului Scolar Dolj.

Reprezentantii inspectoratului scolar se chinuiesc din 1991 sa se mute in sediu nou, de cind au inceput lucrarile. In baza unei hotariri de guvern, s-au alocat, in acest an, cinci miliarde de lei, insa acesti bani nu sint suficienti pentru finalizarea constructiei.

„In functie de fondurile primite de la minister, se va putea finaliza proiectul. Anul acesta am beneficiat de fonduri, dar nu este de ajuns ca aceasta constructie sa poata fi terminata, astfel ca personalul sa se poata muta in ea. A fost o perioada in care au fost mai multi bani, dar sumele au fost indreptate catre unele scoli din cartierele municipiului. Nu stiu daca a fost cea mai buna solutie, pentru ca numarul elevilor a scazut in aceste unitati de invatamint“, a precizat inspector general Constantin Busoi. In viitorul sediu al inspectoratului scolar vor fi organizate biblioteci, sali de studiu si birourile inspectorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS