3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVIOANE SA s-a facut de ris la Bursa de Marfuri

AVIOANE SA s-a facut de ris la Bursa de Marfuri

Reprezentantii SC AVIOANE SA au ramas cu buza umflata in urma licitatiei organizate prin Bursa de Marfuri Craiova pentru vinzarea mai multor utilaje mecanice. Din valoarea totala initiala a utilajelor de un miliard de lei, AVI OANE SA a reusit sa vinda doar doua utilaje in valoare de … 31 de milioane de lei. Cele doua firme prezente la licitatia cu strigare au fost interesate de o masina de frezat universala, in valoare de 20 de milioane de lei si de un amestecator cu palete in valoare de 11 milioane de lei. Pentru ca numarul celor interesati a fost sub asteptari, licitatia s-a transformat din una cu strigare in una normala, conform clauzelor stipulate in documente. Acestea precizau ca, daca la licitatie se prezinta un singur ofertant, utilajul se adjudeca in favoarea lui, cu conditia ca pretul oferit sa se incadreze in pretul minim de pornire. Numarul ridicol de mic de participanti la licitatie este surprinzator, intrucit pina la data de desfasurare a negocierii mai multi posibili cumparatori se aratasera interesati in prealabil de utilajele scoase la vinzare. Pentru a nu se face de ris, SC AVIOANE SA a hotarit sa reia licitatia in fiecare joi, pina la epuizarea stocului de utilaje, luind in calcul si vinzarea lor pe bucati.

„Ne asteptam la asa ceva“

Directorul societatii craiovene, Pantelimon Vilceanu, a declarat ca rezultatele licitatiei erau de asteptat, pentru ca facusera sondaje inainte si Bursa de Marfuri era singura modalitate prin care ii puteau contacta pe cei interesati. Avem multe echipamente in excedent, care sint deja amortizate.

„Daca nu le putem vinde intregi, le vom dezmembra si le vom da pe bucati. In general, prin aceasta metoda se vind mai bine. Daca vrea cineva doar o bucata dintr-un motor, spre exemplu, nu va cumpara tot motorul pentru ca este mai scump si nici nu se pricepe sa-l dezasambleze“, a declarat Pantelimon Vilceanu. Chiar si in aceste conditii, componentele care nu prezinta interes pentru cumparatori vor fi vindute ca material recuperabil.

Negocieri dure cu israelienii de la ELBIT

Directorul societatii craiovene este zilele acestea la Bucuresti pentru a negocia cu israelienii de la ELBIT un contract de modernizare pentru opt avioane Soim din lotul doi. „Negocierile sint foarte dure, israelienii fiind renumiti pentru modul in care isi conduc afacerile“, a precizat Pantelimon Vilceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS