11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateToate formatiunile politice din Craiova au depus cereri pentru achizitionarea sediilor

Toate formatiunile politice din Craiova au depus cereri pentru achizitionarea sediilor

Chiriile pe care partidele politice le platesc pentru sediile ocupate in centrul Craiovei se scumpesc de trei ori, incepind din aceasta luna. Deocamdata, scumpirea tarifelor pe metrul patrat este in faza de proiect, urmind sa fie supusa dezbaterii in sedinta consiliului local, insa factorii de raspundere sustin ca ea este obligatorie.

„Pina acum, plata chiriei se facea conform unei hotariri din 1998 a consiliului local, tariful fiind indexat anual, in functie de rata inflatiei. Potrivit Legii nr. 43/2003, privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, chiriile trebuie aduse la nivelul celor platite pentru spatiile de locuit. Au fost de 2.450 de lei pe metru patrat pe luna, acum vor fi de 7.000 de lei pe metru patrat“, a declarat Ilie Badescu, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova.

Toate partidele au solicitat cumpararea sediilor

In ciuda majorarilor de rigoare, chiria ramine tot derizorie. Pina acum, cei mai multi bani la bugetul regiei ii platea PSD (peste un milion de lei pe luna), urmat de PNL (883.000 de lei), PD (456.667 de lei) si de PRM (356.817 de lei), preturile neincluzind TVA. Cu noua majorare, Badescu spera sa adune ceva mai mult de 20 de milioane de lei din activitatea politica a partidelor. Asta, pina cind acestea vor avea posibilitatea sa-si cumpere sediile, la preturile de inventar majorate cu rata inflatiei. Trebuie spus ca toate partidele au depus pina acum cereri pentru achizitionarea unuia dintre sedii, asa cum prevede legea. Cu toate acestea, oamenii politici mai au de asteptat, deoarece majoritatea imobilelor sint revendicate de fostii proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS