13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVIOANE Craiova, mai ieftina cu un milion de euro

AVIOANE Craiova, mai ieftina cu un milion de euro

Valoarea intreprinderii AVIOANE Craiova a scazut cu circa un milion de euro, dupa ce autoritatile locale au cerut sprijinul guvernului pentru transformarea a jumatate din active intr-un parc industrial. Ministerul Economiei si Comertului spera ca prin acest artificiu constructorul craiovean de avioane sa devina mai atractiv pentru potentialii cumparatori, dupa ce prima incercare de privatizare a uzinei, in 2003, a esuat.

In ceea ce priveste parcul industrial, acesta va fi administrat de Consiliul Judetean Dolj, care va numi o echipa coordonatoare pentru atragerea de investitori. Amenajarea lui costa aproape un milion de dolari, finantarea venind de la guvern (20 de miliarde de lei) si de la bugetul CJ Dolj (zece miliarde).

Fabrica va fi scoasa la vinzare

Directorul general al AVIOANE Craiova, Pantelimon Vilceanu, a precizat ca dupa procedura de predare-primire a activelor care vor fi transformate in parc industrial, pentru intreprindere se parcurg etapele obisnuite ale procesului de privatizare: realizarea unei noi evaluari financiare, intocmirea caietului de sarcini, publicarea anuntului de vinzare in mass-media si apoi asteptarea potentialilor cumparatori.

„Am asteptat infiintarea parcului industrial pentru scoaterea din patrimoniu a activelor. Acesta se va diminua corespunzator cu 41 de miliarde de lei.

De altfel, posibilitatea ca fabrica sa devina mai ieftina si mai atractiva pentru investitori a fost si argumentul pentru care s-a renuntat la jumatate din active“, a spus Vilceanu. Ultima evaluare financiara cota intreprinderea la circa 60 de miliarde de lei, insa specialistii spun ca aceasta valoare de piata poate diferi mult fata de cea stabilita in urma negocierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS