24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova va avea din nou spital de copii

Craiova va avea din nou spital de copii

Dupa aproape trei ani de cind Gazeta de Sud impreuna cu conducerea Clinicii de Pediatrie a Spitalului nr.2 trag semnale de alarma privind vitregirea Doljului de un spital de copii corespunzator nevoilor judetului, autoritatile au hotarit, in sfirsit, sa ia masuri. Ele au adoptat o solutie mai veche, ramasa insa pina acum in stadiul de discutie. Una dintre cladirile fostului Centru de Plasament nr.5, de linga Parcul „Nicolae Romanescu“, va deveni astfel noul spital pentru copii al orasului. Atribuirea noii locatii nu este insa decit primul pas. Cladirea trebuie modificata si adaptata nevoilor unui spital. Cum s-ar spune, „alti bani, alta distractie“, dar, speram, nu si alte promisiuni „gindite“ doi – trei ani pentru a fi puse in practica.

Spatiul trebuie reorganizat

„Salutam initiativa prefectului Calin, a directorului Directiei Judetene de Sanatate Publica si a dr. Stefan Popescu, care nu au ramas nepasatori la problema majora cu care ne confruntam noi si, implicit, toti copiii din judet deserviti de clinica noastra. Cu siguranta ca, peste citiva ani, cind lucrurile vor intra pe fagasul normal, Craiova va avea din nou un spital de copii, asa cum a fost odata si asa cum este normal pentru o capitala de judet. Pina atunci insa trebuie facute multe lucruri. Locatia nu va functiona de la inceput, cum s-ar dori, pina nu vor fi aduse toate modificarile necesare. Spatiul este foarte bun, insa trebuie reorganizat, create toate circuitele necesare, compartimentele si, mai ales, grupurile sanitare, pentru ca in prezent nu exista decit o singura toaleta la fiecare etaj“, a spus prof. dr. Dumitru Bulucea, seful Clinicii de pediatrie.

Autoritatile locale nu mai au drum de intoarcere. O data demarata, rezolvarea problemei spitalului de copii trebuie dusa pina la capat. Pentru ca, in mod normal, problemele copiilor trebuie sa fie intotdeauna prioritare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS