8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePotop de controale pe capul colosilor industriali din Dolj

Potop de controale pe capul colosilor industriali din Dolj

Garda Financiara Dolj si Garda de Mediu au amendat sase societati comerciale cu 175 de milioane de lei ca urmare a nerespectarii legilor contabilitatii, ale evaziunii fiscale, precum si din cauza lipsei autorizatiei de mediu la una dintre societati. La solicitarea Autoritatii Nationale de Control, cele doua institutii impreuna cu Inspectoratul Teritorial de Munca au controlat, la sfirsitul saptaminii trecute, sase societati care comercializau produse toxice, inflamabile sau periculoase, cu risc de explozie.

Garda Financiara – amenzi de 150 de milioane de lei

Comisarii Garzii Financiare au dat, in urma controlului, patru amenzi de o suta de milioane de lei pentru nerespectarea normelor referitoare la modul de intocmire a documentelor justificative. De asemenea, amenda de zece milioane a primit o alta societate pentru neafisarea la loc vizibil a documentelor de identificare a societatilor, conform Legii evaziunii fiscale. Pentru neintocmirea documentatiei de receptie a marfurilor inainte de expunerea la vinzare, o alta societate a fost amendata cu suma de zece milioane de lei.

Garda de Mediu a avertizat colosii industriali

Garda de Mediu a verificat modul in care sint respectate conditiile de depozitare si de producere a substantelor toxice de catre Daewoo Automobile, sucursala Peco a SNP PETROM, TMC Filiasi, ELECTROPUTERE Craiova, precum si depozitul de la Almaj (fostele CAF-uri, cazane cu apa fierbinte). In urma controlului, ELECTROPUTERE a fost avertizata sa prezinte documentatiile tehnice complete cu toate activitatile desfasurate pe platforma, sa evidentieze toate categoriile de deseuri rezultate pe platforma, pentru aceasta societate avind la dispozitie mai putin de zece zile. ELECTROPUTERE este obligata sa eticheteze si sa ambaleze substantele si produsele chimice periculoase. In cazul TMC Filiasi, Garda de Mediu a dispus amendarea societatii cu 25 de milioane de lei pentru ca nu avea autorizatie de mediu, cea veche expirind de aproape un an. TMC este obligata sa solicite firmei care se ocupa cu paza depozitelor includerea in fisa postului pentru personalul de paza a supravegherii permanente a depozitelor.

La Daewoo Automobile Craiova, conducerea societatii trebuie sa confectioneze placute inscriptionate corespunzator pentru transportul motorinei si sa obtina fisele tehnice de securitate pentru produsele metanol si cianura de sodiu, precum si pentru deseurile periculoase generate din activitatea de productie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS