5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii asteapta de multi ani o faleza si o plaja pe malul Dunarii

Severinenii asteapta de multi ani o faleza si o plaja pe malul Dunarii

Considerata de altii o binecuvintare, amplasarea municipiului Drobeta Turnu Severin pe malul Dunarii nu le ofera prea multe satisfactii estivale localnicilor. Si aceasta pentru ca in municipiul Drobeta Turnu Severin nu exista nici faleza si nici plaja amenajata pe malul fluviului.

Plimbarea pe malul Dunarii se rezuma la a face citiva pasi in portul severinean, iar plaja reprezinta malurile surpate ale Dunarii, in zona comunei Simian sau la Schela. Bazinul olimpic de inot, strandul din municipiu, precum si cel balnear de la Schela Cladovei au fost luate cu asalt la sfirsitul saptaminii. Dar pentru cei 120.000 de locuitori ai urbei, trei locuri de plaja nu sint suficiente. In lipsa de altceva mai bun, severinenii merg la Schela Cladovei, pe plaja cu maluri surpate, cu resturi menajere aruncate la intimplare si unde ciinii se scalda alaturi de oameni. Severinenii sint constienti de riscurile la care se expun, dar si le asuma.

„Locuiesc la bloc, la etajul trei, unde este foarte cald. Cind am timp si simt nevoia sa fac o baie, vin aici. Plaja nu arata bine si exista riscul de a te alege si cu boli de piele. E adevarat ca mai sint cetateni care vin si se spala aici sau isi spala ciinii, dar ma consolez cu gindul ca apa este curgatoare si vine alta curata. Prefer sa vin aici decit la strand, unde este foarte aglomerat si, chiar daca se schimba zilnic apa, daca intra zece persoane certate cu bunul-simt, care isi fac nevoile in bazin, pina la sfirsitul zilei ma aleg cu vreo boala de piele. Poate conducerea municipiului se va ocupa in acest mandat si de amenajarea unei faleze si a unei plaje pe malul Dunarii“, a spus Mihai Bosneanu, severinean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS