26.2 C
Craiova
duminică, 13 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitate„Incaltaminte de unica folosinta“

„Incaltaminte de unica folosinta“

Articolele de incaltaminte reprezinta pentru multi o investitie financiara importanta. Preturile pantofilor, al sandalelor, papucilor de plaja variaza mult, in functie de modele si de calitate, fiecare magazin afisind oferte deosebite, gata sa atraga orice client.

De citeva luni, Craiova a fost invadata de magazine in care se comercializeaza incaltaminte la 150.000 de lei perechea. Fiecare cartier are cel putin un centru de desfacere de acest tip, situat in special in zona pietelor. Pretul mic si oferta variata atrag clientii, iar magazinele sint permanent aglomerate.

Majoritatea cumparatorilor sint nemultumiti insa de calitatea produselor, dar pretul mic ii determina sa cumpere. „In urma cu trei zile am cumparat o pereche de sandale pentru mine si una de pantofi pentru copilul meu. Pretul m-a determinat sa intru si sa cumpar, iar dupa ce le-am incaltat de doua ori, talpile s-au desfacut! Ar trebui sa se ia masuri impotriva acestor comercianti ce aduc o marfa de foarte proasta calitate. Omul este sarac si este tentat sa cumpere la preturi mici, dar sa le incalte doar trei zile? E cumva incaltaminte de unica folosinta?“, a spus nemultumit Ion Geana, de 35 de ani, din Craiova.

Vinzatoarele din astfel de magazine sint ofensate cind sint intrebate despre calitatea produselor si de provenienta marfii. „Nu e vina noastra ca marfa are calitatea asta. Noi doar o comercializam, nu obligam pe nimeni sa cumpere! O luam direct din fabrica din Bucuresti, iar adaosul este foarte mic. De-asta costa 150.000 perechea. Am avut clienti nemultumiti, care spun ca, la doar citeva zile de la cumparare, incaltamintea s-a rupt. Sa vina inapoi cu pantofii, dar imediat, nu dupa ce i-au folosit luni intregi… Sau sa cumpere cu 600.000 de lei perechea de sandale din oras!“, a spus Ioana V., vinzatoare.

Surpriza cea mai mare, dupa cum declara o clienta, a fost in momentul in care a vrut sa plateasca. In locul sumei de 150.000 de lei, care era afisata, vinzatoarea i-a solicitat 200.000 de lei.

„Nu am avut inca sesizari din partea populatiei. Oamenii se pling de calitatea produselor, dar nu apeleaza la sprijinul nostru. Comerciantii magazinelor cu produse la preturi de 35.000 si 150.000 au fost luati deja in vizor. O sa realizam controale sa vedem si noi calitatea produselor oferite de acesti comercianti!“, a spus Dumitru Ionescu, inspector la Oficiul pentru Protectia Consumatorului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS