15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiarele si internetul „bat“ oferta AJOFM

Ziarele si internetul „bat“ oferta AJOFM

Studentii si absolventii facultatilor craiovene prefera sa isi caute un loc de munca pe alte cai decit cu ajutorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). Anunturile din ziar, internetul, „pilele“ si „telefonul fara fir“ se pare ca sint considerate surse de informare mai sigure si mai „baftoase“. In plus, o mare parte dintre cei care se vad cu diploma de licenta in buzunar iau drumul Capitalei, unde oferta de munca este mai stufoasa si salariile mai mari. Din cele citeva sute de craioveni care apeleaza lunar la baza de date a AJOFM si la consilierii si inspectorii de mediere ai institutiei, tinerii reprezinta un numar foarte mic. Daniela Neagoe, directoare adjuncta a AJOFM Dolj, spune ca acest lucru are ca una dintre cauze faptul ca oferta existenta nu corespunde preferintelor absolventilor.

„De obicei, tinerii vor cu totul altceva decit putem sa le oferim noi. Nu vor locuri de munca in industria usoara, nici in asigurari sau constructii etc. Am incercat sa venim in intimpinarea lor prin organizarea bursei locurilor de munca pentru studenti, unde o parte dintre cei care cautau o slujba sezoniera pentru perioada de vara au reusit sa gaseasca“.

In fiecare zi, intre orele 8.00 – 14.00, toate categoriile de persoane aflate in cautarea unui loc de munca si care doresc sa isi schimbe meseria sau sa obtina o calificare noua beneficiaza de consiliere si mediere din partea consilierilor si a inspectorilor AJOFM Dolj.

„Acest lucru face parte din atributiile institutiei noastre. Tuturor craiovenilor interesati le punem la dispozitie ofertele de munca existente si ii informam despre cursurile de formare profesionala. Chiar daca in prezent nu avem decit doi consilieri, reusim sa facem fata solicitarilor“, a spus Daniela Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS