26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate23 de membri ai PSD Mehedinţi au renunţat la funcţiile locale

23 de membri ai PSD Mehedinţi au renunţat la funcţiile locale

23 de reprezentanti PSD au renuntat la mandate in judetul Mehedinti. Ei au aratat astfel ca isi asuma esecul rezultatelor obtinute in alegeri. Gestul lor survine anuntului facut de presedintele PSD, Adrian Nastase, potrivit caruia cei care au obtinut, in urma scrutinului din iunie, rezultate mai slabe decit cele din anul 2000 ar trebui sa renunte la functii.

Referitor la aceasta situatie, prefectul Dan Trancota a aratat ca el, personal, nu a fost implicat in campania electorala a alegerilor locale, specificind ca atributiile sale politice au fost preluate pe perioada premergatoare alegerilor locale de Ion Cracea, fostul primar al orasului Vinju Mare, si de presedintii celor cinci organizatii de partid din zona. Totusi, prefectul a spus ca i-a fost adusa la cunostinta demisia din functia de consilier municipal a directorului Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, Rodin Traicu, care se afla in incompatibilitate de functii. De asemenea, prefectul a spus ca stie de hotarirea presedintilor de organizatii din zona de sud a judetului, de a renunta la mandatele de consilier local acolo unde rezultatele alegerilor locale nu au fost cele scontate.

„Eu nu am fost implicat in campania electorala. Atributiile mele in zona de sud a judetului au fost preluate de Ion Cracea si de presedintii celor cinci organizatii care, in urma analizei din 24 iunie, au decis ca acolo unde s-a obtinut un numar mai mic de voturi decit cele preconizate de ei sa renunte la mandatele de consilier local. Am fost informat ca directorul RAAN Rodin Traicu si-a dat demisia din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, aflindu-se in incompatibilitate de functii“, a spus Dan Trancota. Prefectul judetului Mehedinti a dezvaluit ca doreste sa candideze la alegerile generale din toamna, dar ca se va supune deciziei partidului.

„Doresc sa candidez la alegerile parlamentare. Dar fac parte dintr-un partid cu o anumita disciplina pe care trebuie sa o respect. Deocamdata nu s-a discutat aceasta problema. Daca voi candida, cu 50 de zile inainte de alegeri, imi voi da demisia din functia de prefect“, a spus Dan Trancota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS