Acasă Actualitate Aproape 10.000 de firme din Olt au scapat de dizolvare

Aproape 10.000 de firme din Olt au scapat de dizolvare

-

Mai mult de jumatate din totalul societatilor comerciale din Olt care riscau sa fie dizolvate si sa intre in lichidare pentru ca nu-si preschimbasera certificatul de inmatriculare si certificatul de inregistrare fiscala au scapat ca prin urechile acului. Potrivit legii, toate societatile comerciale, indiferent de profil, ar fi trebuit ca, pina la 30 iunie, sa se reinregistreze si sa se autorizeze in vederea continuarii activitatii, in caz contrar acestea urmind sa fie dizolvate si radiate din Oficiul Registrului Comertului (ORC). In Olt erau in aceasta nedorita ipostaza 10.727 de firme, dintr-un total de 14.492 existente in judet. Daca guvernul nu ar fi prelungit, la sfirsitul lunii trecute, pentru a treia oara consecutiv, termenul de autorizare a societatilor comerciale, acestea ar fi disparut de pe piata afacerilor din judet de la inceputul acestei luni.

Maria Barbulescu, directoarea ORC Olt, a spus ca noul termen de preschimbare a certificatelor de inmatriculare pina la care firmele trebuie sa se reautorizeze a devenit, conform OUG nr. 51/25.06.2004, 31 decembrie, acesta fiind valabil si pentru comerciantii persoane fizice si asociatii familiale. Specialistii de la Oficiul Comertului sint insa pesimisti in ceea ce priveste o crestere a numarului de reautorizari, chiar daca termenul a fost prelungit. „Majoritatea comerciantilor nu credem ca se vor mai prezenta pentru a-si reautoriza firmele si aceasta deoarece chiar ei doresc sa nu mai functioneze. Acest lucru se intimpla pentru ca nu-si mai pot sustine financiar activitatea de comert si, decit sa se ocupe ei insisi de lichidarea si radierea firmei, prefera sa lase statul sa se ocupe de asemenea lucruri. Economisesc astfel timp si bani“, a declarat Maria Barbulescu, care a precizat ca, pina in prezent, s-au conformat noilor prevederi legale numai 4.899 de firme din judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...