19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate85,63 dintre elevii mehedinteni au trecut examenul de bacalaureat

85,63 dintre elevii mehedinteni au trecut examenul de bacalaureat

Absolventii de liceu mehedinteni au promovat in proportie de 85,63 la suta examenul de bacalaureat. Din cei 2.678 de candidati inscrisi atit din seria actuala, cit si din cele precedente, s-au prezentat 2.596 de elevi si au promovat 2.223.

Acestia au putut depune contestatii luni, intre orele 16.00 si 19.00, la centrele de examen. Solutionarea contestatiilor se va face in perioada 6 – 7 iulie, iar pe 8 iulie vor fi afisate rezultatele finale. „Majoritatea candidatilor au spus ca dificultatea subiectelor se incadreaza in parametrii standard. Au existat si citeva obiectiuni“, a spus Lucian Capitanescu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti. Absolventii de liceu mehedinteni care nu au promovat examenul de bacalaureat mai au o sansa in cea de-a doua sesiune de examene. Inscrierea incepe pe 18 iulie, iar pe 22-23 august se va desfasura prima proba la Limba si literatura romana.

La testele nationale, Mehedintiul s-a clasat pe ultimele locuri

Judetul Mehedinti se afla printre ultimele clasate in ceea ce priveste rezultatele inregistrate la testele nationale. Cu toate acestea, proportia de 70,4 la suta este considerata buna de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean.

In urma contestatiilor solutionate, au fost marite notele a 62 de candidati, ceea ce le-a schimbat statutul din nepromovati in promovati, iar la 14 elevi li s-a micsorat nota in urma contestatiei, fara sa li se schimbe insa statutul. Absolventii clasei a VIII-a care nu au promovat testele nationale au posibilitatea sa se inscrie in a doua etapa de repartizare la scolile profesionale si cele de ucenici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS