14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate16 lideri locali ai PSD Dolj nu si-au dat „demisia de onoare“

16 lideri locali ai PSD Dolj nu si-au dat „demisia de onoare“

Partidul astepta „asumarea raspunderii“ pentru dezastrul electoral din 6 iunie

Cei 16 presedinti de filiale locale ale PSD Dolj, „responsabili“, in opinia partidului, de rezultatele slabe obtinute la alegerile din 6 iunie, nu isi dadusera „demisia de onoare“ pina ieri, dupa cum suna recomandarea conducerii centrale a acestei formatiuni politice.

Dupa sedinta de vineri a delegatiei permanente a PSD Dolj, la care a participat si vicepresedintele partidului, Mircea Geoana, liderul judetean al pesedistilor, Ion Calin, a afirmat ca asteapta „demisiile de onoare“ ale conducerilor filialelor din Filiasi, Bechet si Bailesti, pentru rezultatele dezastruoase obtinute la alegeri. Calin atentiona ca, in cazul unui refuz, responsabilii s-ar putea astepta si la demiteri din fruntea filialelor.

„Inca nu am primit nici o demisie, cu toate ca aceia cu care am discutat anuntasera ca-si vor asuma raspunderea pentru rezultatele slabe de la alegeri. Inca ii mai astept. Noi asteptam asumarea raspunderii din partea a 16 filiale locale, trei din orase si 13 din comune“, a declarat ieri Ion Calin.

De altfel, PSD Dolj a anuntat, prin vocea presedintelui sau, ca intentioneaza sa restructureze in totalitate cele 16 filiale de partid. Intrebat daca nu se teme ca membrii destituiti din conducere si fosti primari pina pe 6 iunie vor parasi PSD desi au obtinut mandate de consilieri locali, Calin a spus: „La trei-patru consilieri citi avem in acele consilii locale, ce mai conteaza daca pleaca unul. Oricum, acolo vocea PSD este minoritara si nu se aude“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS