11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasini de lux pentru protipendada Gorjului

Masini de lux pentru protipendada Gorjului

• Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, se plimba intr-un Opel Vectra • Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, are in parcarea blocului un Rover Freelander, in valoare de 17.000 de euro • Cea mai tinara dintre alesii in Consiliul Judetean Gorj, Iulia Vina, are la dispozitie un Volkswagen Passat • Acelasi tip de masina il prefera si deputatii PSD, Scarlat Iriza si Bebe Popescu

Spre deosebire de alegatori, care folosesc pentru a se deplasa transportul in comun sau o masina amarita, cei care ne conduc au la dispozitie masini de lux. Daca unii dintre politicienii sau inaltii functionari publici si-au cumparat masinile in urma afacerilor pe care le-au avut sau le au, altii care au trait numai din salariul de functionar public au la dispozitie autoturisme la fel de luxoase. Nume sonore din lumea afacerilor din Gorj au urcat pe scena politica sau au acces la functii care sa le permita sa viseze la un alt statut social. Altii au promovat dintr-o functie publica in alta. Intre acestia se regaseste si mostenitorul lui Nicolae Mischie, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu. Fostul discipol al baronului de Gorj pare sa fi renuntat pentru moment la masina de serviciu pe care a mostenit-o de la Mischie, un Daewoo, si prefera sa se plimbe intr-un Opel Vectra, achizitionat in 2001. Masina are numarul GJ-02-SPP, prescurtare a denumirii Serviciului de Protectie a Plantelor. „Masina cu care circul am cumparat-o la mina a doua, intrucit nu am avut bani. Numarul nu are nici un fel de legatura cu Serviciul de Protectie si Paza. A fost pus la deruta. Eu am lucrat inainte la Serviciul de Protectie a Plantelor“, a declarat Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj. Acesta a negat in permanenta ca ar fi implicat in afaceri, desi toate licitatiile organizate de consiliul judetean i-au trecut prin mina.

Prefectul Surupaceanu are la dispozitie un Rover de 17.000 de euro

Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, este poate unul dintre cei mai bogati functionari publici din judet. Acesta a renuntat la firmele si afacerile sale pentru a ocupa un post in administratie. Dintre afacerile care i-au adus prosperitatea, pot fi amintite cele in care a folosit fonduri PHARE sau bani publici. In prezent, Mugurel Surupaceanu locuieste impreuna cu prietena sa intr-un apartament din Tirgu Jiu. Dupa ce a schimbat mai multe masini, prefectul prefera acum un Rover Freelander, a carui valoare a fost estimata la 17.000 de euro. Viceprimarul de Tirgu Jiu, Gabriel Sanda, considerat si el printre cei mai prosperi functionari publici, se plimba intr-o SKODA, pe care a cumparat-o in 2002. In cadrul Consiliului Judetean Gorj, cu cele mai scumpe masini se remarca Liviu Cilniceanu – PNL, care detine un Volkswagen si un Cielo. Tot un WV Passat are si cea mai tinara dintre consilierii judeteni, pesedista Iulia Vina, fiica Sperantei Vina, sefa Casei de Asigurari de Sanatate Gorj. Iulia Vina a prosperat in afaceri gratie unei firme de confectii si a fondurilor PHARE pe care le-a obtinut. Intre parlamentarii cu masini de lux se afla Scarlat Iriza si Bebe Popescu, ambii din partea PSD si ambii cu acelasi tip de masina, VW Passat. Daca Bebe Popescu este unul dintre cei mai avuti parlamentari gorjeni, Scarlat Iriza s-a imbogatit in urma unor afaceri cu spatii comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS