24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii doljeni sint concurati la admiterea in liceu de colegii din alte judete

Elevii doljeni sint concurati la admiterea in liceu de colegii din alte judete

204 elevi cu medii foarte mari, din alte judete ale tarii, s-au inscris pina in prezent la licee renumite din Craiova, dar reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj se asteapta ca numarul acestora sa ajunga la 250.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, etapa de completare a fiselor de optiuni de catre elevii de clasa a VIII-a, care au absolvit testele nationale, in vederea participarii la repartizarea computerizata, este, in prezent, in plina desfasurare.

Elevii doljeni vor concura insa pentru locurile disponibile la licee cu aspiranti din alte zone ale tarii.

„Dintre cei 204 elevi care provin din alte judete, 46 au medii peste 9.00, 66 de elevi au medii cuprinse intre 8.00 si 9.00, iar 69 de elevi, intre 7.00 si 8.00, 17 au medii peste 9,50. Pe judete, 118 elevi vin din Gorj, 59 din Olt, cite noua din Mehedinti si Vilcea, iar cite trei din Arges, Caras-Severin, Teleorman si Hunedoara. Pina pe 3 iulie, toti candidatii trebuie sa verifice fisele, pentru ca pe 4 iulie acestea sa ajunga la inspectorat, iar pe 5 iulie sa le trimitem la minister. In perioada 5-9 iulie vom verifica toate datele, pentru a descoperi eventualele erori, iar pe 10 iulie vor fi publicate listele cu repartizarea in unitatile de invatamint“, a declarat Dorel Popa, coordonator tehnic pentru admitere din cadrul Inspectoratului Scolar Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS